Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp-u odbijenica

Tajnik Sabora SDP-u ne da uvid u evidenciju dolazaka zastupnika

sabor
Arhiva VL
01.07.2010.
u 12:19

Zastupnica Brankica Crljenko iz SDP-a ogorčena je postupkom tajnika Sabora i s pravom se poziva na članak 16. Poslovnika Hrvatskog sabora.

Tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar odbio je omogućiti uvid u Upisnu knjigu evidencije dolazaka saborskih zastupnika na sjednice Sabora zastupnici Brankici Crljenko iz SDP-a. Naime, ona je 30. lipnja uputila takav zahtjev tražeći podatke iz Upisne knjige od (prve do 18. sjednice šestog saziva Hrvatskog sabora).

Iako je u dopisu, koji nosi i zaglavlje kluba zastupnika SDP-a, naglasila da smatra da ima pravo na uvid, tajnik joj nije odgovorio dopisom, već je na njezinu zahtjevu rukom ispisao kako joj daje pravo na uvid u vlastite dolaske, ali ne i u dolaske ostala 152 zastupnika. Također je napisao da za podatke za zastupnike iz SDP-a treba suglasnost kluba. Zastupnica Crljenko ogorčena je postupkom tajnika Sabora i  s pravom se poziva na članak 16. Poslovnika Hrvatskog sabora.

Naime, prema tom članku zastupniku su dostupni svi službeni materijali, dokumenti i podaci koji se pripremaju ili prikupljaju u radnim tijelima Sabora i stručnoj službi Sabora, Vladi, ministarstvima i drugim tijelima državne uprave, a koji se odnose na teme o kojima se raspravlja u Saboru. Materijali, dokumenti i podaci iz stavka 1. ovoga članka mogu biti zastupnicima dostupni i na internetskim stranicama, ovisno o tehničkim mogućnostima Sabora.

Crljenko otkriva da ju je na ovaj potez ponukalo nezadovoljstvo građana koji je stalno kao zastupnicu prozivaju da su svi zastupnici neradnici koji primaju visoke plaće i ne dolaze na posao.
- Htjela sam dokazati da tome nije tako i da većina nas uredno i pošteno obavlja svoj posao - zaključila je.

Komentara 71

OB
-obrisani-
12:01 02.07.2010.

O hvala Bogu da makar JEDAN nesto ne da! Pa makar to bila i evidencija o dolasku.... Ha, ha, ha, kad vec nisu imali stav o pretvorbi i privatizaciji naka covjek makar ima stav o evidenciji dolaska na posao. ON ne da...Ha,ha,ha.

OB
-obrisani-
12:39 01.07.2010.

Markiranti... Sram vas bilo.

PI
Pippo9
15:12 01.07.2010.

Ma šta oni imaju biti ogorčeni kad im mjesecima Milanović i Kotromanović ne dolaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije