Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVILI GOMILE DOKUMENATA
Povratak na članak

Tajna ruske napuštene vojne baze: Kako je teklo kaotično povlačenje ruskih trupa na sjeveru Ukrajine

Dokumenti pokazuju kako su se, u tjednima prije tog poraza, ruske snage borile nadzorom i elektroničkim ratovanjem. Koristili su gotove bespilotne letjelice kojima su upravljali jedva obučeni vojnici. Njihova oprema za ometanje ukrajinskih komunikacija često je bila izvan pogona. Do kraja kolovoza, pokazuju dokumenti, snage su bile iscrpljene, pogođene pogibijama vojnika, dezerterstvom i borbenim stresom

Komentari 19

NA
najposebniji
11:58 27.10.2022.

Djeluje kao profesionalno ustrojena i disciplinirana vojska, nije ni čudo da Ameri znaju što jedu i gdje kakaju...

VL
Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
14:47 27.10.2022.

Rusi ce pobijediti

VL
ZP
zeljko.posaric.9
11:40 27.10.2022.

Zašto nisu prikazali i prostorije za mučenje civila te masovne grobnice oko te baze?

VL
GO
goran2hr
11:08 27.10.2022.

Povlačenje kao povlačenje. Nikada to nije lijep prizor. Već viđeno u Sjevernoj Koreji, Vijetnamu, Iraku, Afganistanu ili Siriji. A da je gotovo - nije. Iduća 2 tjedna su ključna.

VL
SE
serđo12
10:57 27.10.2022.

Dobro je čim više pisati o ruskim velikim porazima tako da steknu ljudi dojam da smo na pravoj strani i da krenemo u pomoć Ukrajini bez straha jer tamo ginu samo Rusi ! Baš kao što su u Vienamu ginuli samo primitivni nespretni Vjetnamci ! Ima puno Amer . filmova o tome !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.