Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tajna brutalne likvidacije na Jarunu: Tko je Cvetko Simić?

Srbijanska policija potvrdila je da je Simićev nestanak prijavljen prije 20-tak dana, a tamošnje tužiteljstvo nad njim je radilo istragu.
10. ožujka 2010. u 19:17 25 komentara 1494 prikaza
cvetko
Foto: MUP

Nepisana pravila narkomafije: Kada policija zaplijeni veće količine droge, netko to plati glavom
Simićevo ubojstvo najvjerojatnije ima veze s razračunavanjima unutar narkomiljea kojem je, prema informacijama iz Srbije, i sam pripadao. U svijetu organiziranog kriminala poznato je da narkomafija ne prašta, odnosno da svaki put kada policija ima dobar ulov to netko plati glavom. Policija je u posljednje vrijeme i u Hrvatskoj i u Srbiji imala nekoliko velikih zapljena droge te je razbijeno nekoliko narkolanaca.

U Hrvatskoj uhićen zbog droge, u Srbiji sumnjičen za ubojstvo
– Imao sam nekoliko tableta i za to imam recept. Prije nekoliko dana mi je umrla mama i zbog toga pijem tablete – tako se branio Cvetko Simić kada ga je u listopadu 2008. hrvatska policija zatekla sa xanaxom.

No, dok je u Hrvatskoj "pao" zbog manje količine droge, u Srbiji mu je policijski dosje prepun raznoraznih zlodjela - od droga preko iznuda, razbojstva pa sve do ubojstva. Detalje o njegovoj kriminalnoj prošlosti jučer je iz srbijanskih službenih izvora bilo nemoguće dobiti jer je Simić u Srbiji bio predmet šire istrage tamošnjeg tužiteljstva. Srbijanska policija tek je potvrdila da je Simićev nestanak prijavljen prije dvadesetak dana, kada je za njim raspisana potraga.

Često je mijenjao klanove
Cvetko je često prelazio iz jednog klana u drugi. Takvo ponašanje mafijaški krugovi ne odobravaju, pa je na neki način smatran potencijalnim cinkarošem. Je li ga to na kraju stajalo života, pitanje je na koje bi trebala odgovoriti međunarodna policijska istraga, u sklopu koje bi ovih dana hrvatski policajci trebali posjetiti Beograd.

Način na koji je ubijen zasigurno je poruka nekome, a kome, pitanje je na koje bi također trebala odgovoriti istraga. Naime, nema sumnje da je ubojica komadanjem tijela (odrezane, zavezane noge našli su ronioci, dok se za rukama i glavom još traga), htio prikriti zločin koji je počinio.

Također, bacanjem tijela na skrovito mjesto, vjerojatno je, ako ništa drugo, barem htio osigurati vrijeme za bijeg te prikrivanje tragova. S druge strane, s obzirom na to da je Simić identificiran, njegova smrt može biti i poruka da će na tako grozan način svoj život skončati svi oni koji o mafijaškim poslovima odluče progovoriti – bilo policiji bilo suprotstavljenim klanovima.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
 • Avatar cluesblues
  cluesblues:

  ...a mozda uopce ubojica nije htio poslat nikakvu poruku...mozda ima mali auto pa mu les nije stal u gepek, pa ga je moral razrezat....

 • bourne:

  Preletač se razletio na sve strane.

 • smjeskoh:

  Pravosuđe bi od mafije moglo naučiti kako obračunavati sa ubojicama i dilerima. Nije taj Šerijatski zakon u cijelosti za odbaciti.