Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tajlandski premijer spreman na razgovore s vođama prosvjeda

29.11.2008.
u 12:06

Tajlandski premijer Somchai Wongsawat izjavio je u subotu da je spreman na razgovore s vođama prosvjednika koji su zaposjeli dvije zračne luke u Bangkoku u nastojanju da svrgnu njegovu vladu, no najavio je da neće dati ostavku niti raspustiti parlament.

Somchai je u petak proglasio izvanredno stanje u međunarodnoj zračnoj luci Suvarnabhumi i bivšem međunarodnom aerodromu Don Mueang te je policiji, vojsci i mornarici naredio da iz njih izbace pristaše Narodnog saveza za demokraciju (PAD), pokreta koji je u proteklih šest mjeseci organizirao više nasilnih prosvjeda.

Jedan od čelnika PAD-a Chamlong Srimuang u subotu je rekao da je voljan razgovarati s premijerom, no ne u gradu Chiang Maiju na sjeveru zemlje gdje se Somchai sklonio u strahu od državnog udara.

PAD se bori protiv sadašnje vlade premijera Wongsawata kao i protiv njegovog prethodnika Thaksina Shinawatre jer ih obojicu optužuje za korupciju i traži njihovu smjenu.

Prosvjednici ocjenjuju da je sadašnja vlada, izabrana u prosincu, korumpirana i da vlada za račun bivšeg premijera Shinawatre, koji je svrgnut s vlasti državnim udarom 2006. godine. Somchai je Thaksinov šogor.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije