Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 89. godini

Tajlandski kralj preminuo nakon 70 godina na prijestolju

Bhumibol Adulyadej
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.10.2016.
u 14:11

Palača je u nedjelju izvijestila da mu je zdravlje nestabilno

Tajlandski kralj Bhumibol Adulyadej preminuo je u 89. godini, izvijestila je palača, prenosi BBC.

Kralj koji je vladao 70 godina i koji je bio najduže vladajući monarh na svijetu tijekom posljednjih je godina bio lošeg zdravlja i rijetko se pojavljivao u javnosti. Palača je u nedjelju izvijestila da mu je zdravlje nestabilno.

Kralj je bio omiljen u narodu, koji ga je vidio kao faktor stabilnosti u zemlji u kojoj su česte političke nestabilnosti i vojni pučevi. Tajland je tako i dalje pod vojnom vladavinom nakon puča iz 2014. godine.

Građani su se prije vijesti o smrti okupljali ispred bolnice u kojoj je kralj bio smješten. Molili su i nosili ružičasto kako bi mu donijeli sreću.

>> Umro bivši talijanski predsjednik Ciampi

>> Prvi predsjednik neovisne Slovačke umro u 86. godini

Komentara 1

ST
Stipan
22:12 13.10.2016.

Kako to da je on mogao , uopće smio umrijeti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije