Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tajland: Prosvjednici zauzeli još jednu zračnu luku u Bangkoku

27.11.2008.
u 09:34

Prosvjednici koji u Tajlandu traže raspisivanje novih izbora i smjenu premijera Somchaija Wongsawata zauzeli su još jednu zračnu luku u Bangkoku. Zračna luka Don Mueang zatvorena je nakon što su prosvjednici zauzeli jedan od terminala.

Tajland: 10.000 prosvjednika zatvorilo zračnu luku

Vrhovni zapovjednik tajlandske vojske poziva na raspuštanje parlamenta

Tajlandski premijer bez odluke o ostavci; jedna osoba ubijena

Somchai je odbio raspisivanje prijevremenih izbora i u televizijskom obraćanju naciji u srijedu optužio protuvladine prosvjednike da žele zaustaviti demokratski proces.
- Ponovo jamčim narodu da će vlada, zakonita i proistekla iz izbora, funkcionirati do kraja - rekao je Somchai za boravka u Chiang Maiju, gradu na sjeveru Tajlanda, budući da se u srijedu vratio s putovanja u inozemstvo.

MVPEI: Hrvati na Tajlandu dobro
Hrvatski državljani na Tajlandu, s kojima je dosad u vezu stupilo veleposlanstvo RH u Jakarti, dobro su i zasad ne kane napustiti tu zemlju, doznaje se od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI). MVPEI prenosi u priopćenju da je hrvatsko veleposlanstvo u Jakarti, glavnome gradu Indonezije, a koje pokriva i Kraljevinu Tajland, dosad stupilo u vezu s troje hrvatskih državljana na području Tajlanda.

Prema njihovim informacijama, to troje građana izvan opasnosti je i u sigurnom području Tajlanda te se ne kane u ovome trenutku vratiti u Hrvatsku, navodi MVPEI.

Big Brother ostaje
U srijedu su hrvatski diplomati stupili u kontakt i s producentskom ekipom RTL-ove emisije Big Brother koji su također potvrdili da je cijela ekipa dobro i ne kani se povlačiti iz zemlje.

(mp, H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije