Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikali mu 'lažove'

Tajkun odveo beskućnike na ručak: Evo zašto su se naljutili na njega!

Chen Guangbiao
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
26.06.2014.
u 16:44

– Veselim se dobrom ručku i lijepo provedenom vremenu – kazao je štićenik prihvatilišta Antone Hills prije objeda

Kineski tajkun Chen Guangbiao počastio je ručkom u otmjenom restoranu u Central Parku više od 200 beskućnika iz prihvatilišta u New Yorku, ali je na kraju navukao njihov bijes na sebe jer im nije dao novac, piše Time.

– Veselim se dobrom ručku i lijepo provedenom vremenu – kazao je štićenik prihvatilišta Antone Hills prije objeda te dodao da smatra da je Chen Guangbiao dobar čovjek koji pomaže SAD-u. Tijekom ručka u košarama su bile dolarske novčanice kojima je Chen čak i mahao ispred gostiju. No, naljutili su se na njega kada su doznali da novac neće dobiti.

Liječeni ovisnici

Radnici prihvatilišta za beskućnike zamolili su Chena da gostima ne daje novac zato što su mnogi od njih liječeni ovisnici te bi novac mogao završiti u pogrešnim rukama i uvjerili su ga da bi bolje bilo te financije uložiti u njihove programe. Drugi beskućnici, koji nisu mogli ući u restoran jer nisu registrirani, ispred mjesta gdje se održavao ručak psovali su i vikali Chenu da je "lažov" zato što im nije dao novac.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Chen je kazao da je ovom akcijom želio skinuti "stigmu" o bogatom Kinezu koji troši novac na luksuz. – Nisam rođen u bogatoj obitelji ili u obitelji partijskih dužnosnika. U četvrtoj godini od gladi su mi umrli brat i sestra, a sve sam postigao teškim radom – kazao je Chen u intervju na CBS-u. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 750 milijuna dolara.

>>Beskućnici blokirali stadion na kojem će igrati Hrvatska

>>U požaru u skladištu stradali - beskućnici, u objektu su spavali

Komentara 5

LV
Lvan18
19:34 26.06.2014.

Put do pakla je popločen dobrim namjerama. Nemaš ih šta častiti, imaju par zdravih ruku i par zdravih nogu, neka si zarade koji dolar.

TT
tik tak
19:49 26.06.2014.

poslovica pomozi sirotu na svoju sramotu i u Kini je aktualna!!

AA
aabbcc
19:42 26.06.2014.

Cigani sjede i prose u EU a jedan pita zasto ne idu raditi pa zarade !_____ " a ko ce ih zaposliti, dati posao kada ga ne daju ni gladnim Amerikancima" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije