Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Tajanstveni dobrotvor seljanima ostavlja novac u sandučićima

Omotnice s novčanicma ubačene u poštanske sandučiće ili ispod vrata dočekale su prije tjedan dana petnaestak stanovnika španjolskoga sela Villarramiel
13. ožujka 2019. u 16:00 1 komentara 271 prikaza
Poštanski sandučić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Omotnice s novčanicma ubačene u poštanske sandučiće ili ispod vrata dočekale su prije tjedan dana petnaestak stanovnika španjolskoga sela Villarramiel. Već tjedan dana nepoznat i velikodušan donator koji u sandučićima stanovnika malog sela na sjeverozapadu Španjolske ostavlja omotnice s novčanicama od po 50, 70 ili 100 eura tema je razgovora osamstotinjak stanovnika Villarramiela, rekla je u srijedu AFP-u srijedu načelnica Nuria Simon.

Uz podršku kupaca dm osigurao 93 tisuće kuna za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi PROMO Uz podršku kupaca dm osigurao 93 tisuće kuna za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

"Svi smo zbunjeni i čekamo neko objašnjenje. Ne znamo odakle novci stižu ni tko je donator", kazala je.

Nekim su seljanima novci dostavljeni u smeđoj omotnici, drugi su izgledali kao osobni pokloni jer su na njima bila ispisana imena i adrese, a na nekima su bila iscrtana srca. Sretni "dobitnici" su žitelji sela, a riječ je o "udovici koja živi s jedinim sinom, obiteljima s malom djecom, starijim bračnim parovima", kaže Nuria Simon.

Ostavio 160 tisuća eura u crkvi Dobro djelo Ostavio nevjerojatnu količinu novca na oltaru

Neki sumnjičavci među njima otišli su ipak u banku ili u policijsku postaju kako bi provjerili jesu li novčanice prave. Pokazalo se da jesu, a mjesna policija nije imala potrebu otvoriti istragu jer nije počinjeno nikakvo kazneno djelo.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.