Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tadićeva supruga s kćerima par dana uživala na Brijunima

Gospođa Tadić je bila smještena u jednom od rezidencijalnih objekata na Brijunima, Vili Jadranka.
27. srpnja 2010. u 19:46 62 komentara 6 prikaza
Boris Tadic
Foto: Reuters/Pixsell

-Tanja Tadić, supruga srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, provela je s kćerima Vanjom i Mašom par dana na Brijunima sredinom srpnja - potvrđeno je u Uredu predsjednika Josipovića.

Gospođa Tadić je bila smještena u jednom od rezidencijalnih objekata na Brijunima, Vili Jadranka, i kako je to već uređeno Vladinom odlukom o korištenju rezidencijalnih objekata koristila ju je besplatno. Sve ostale eventualne želje visokih gostiju oni sami plaćaju iz svog džepa, potvrđuju u Uredu. Iako je boravak Tadićeve supruge zanimljiv u kontekstu odnosa Hrvatske i Srbije, koji postaju sve bolji, boravak stranih gostiju - koji mogu doći na poziv predsjednika države, premijera ili predsjednika Sabora- nije neuobičajen.

I Franjo Tuđman je volio pozvati goste na Brijune, na kojima je i sam ljetovao. Mesić je tamo ugostio haašku tužiteljicu Carlu del Ponte, boravio je i kazahstanski predsjednik Nazarbajev, a Brijuni su omiljeno odredište slovačkog predsjednika Gašparoviča, koji će doći i ove godine te ruskih i makedonskih dužnosnika.

- Nije se radilo o nikakvom tajnom posjetu. Mislimo da je diskrecija u takvim slučajevima normalna i da se na taj način visokim gostima osigurava mir zbog kojeg i dolaze rado na Brijune - komentirali su u Uredu predsjednika, ali nisu znali je li se boravak gđe Tadić na Brijunima možda preklopio s boravkom predsjednika Josipovića u Beogradu ili je u Vili Jadranka boravil nešto ranije.

Glasnogovornica NP Brijuni Vesna Klunić kaže:
- Mi ništa ne znamo, nitko nam nije rekao da je i je li gospođa Tadić gošća u rezidencijalnim objektima.

Brijuni i inače na kapaljku daju informacije o poznatim osobama koje ondje borave, a kada su rezidencijalni objekti posrijedi, zaposlenici Nacionalnog parka, ako nešto i znaju, ponašaju se kao da su pod zavjetom šutnje. Pa i zbog toga nije čudno da su privlačni i suprugama ili obiteljima državnika s kojima Hrvatska ima dobre odnose ili ih barem pokušava imati.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar HipnosPajdaš
  HipnosPajdaš:

  Jadranka Kosor više nema moju podršku,a niti glas.Ende.Sada glasujem za Pupovca.Barem znam s kime imam posla.

 • -obrisani-:

  braco hrvati pravo da vam kazem meni ovo lizanje ne mirise na dobro,pa ne volimo se bas toliko.bice opet nekog sexa,samo sto mi ne znamo lepo ko francuzi,talijani ono serenada pa predigra mi ga odma zavucemo jedan drugom,

 • Avatar HipnosPajdaš
  HipnosPajdaš:

  Nakon onoga što smo jučer čuli u Srbu od Josipovića mogu samo reći ; \"Četnici , dobro došli u Hrvatsku .Predsjednik je uz vas,Kao i premijerka.Živio antifašizam i Draža Mihajlović ! \"