Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tadić: Srbija želi jačati odnose s Hrvatskom i ostalim zemljama u regiji

14.02.2009.
u 14:51

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u subotu da je "prirodni cilj i obveza" Srbije, unatoč neslaganju o pojedinim pitanjima, stalno jačati odnose s Hrvatskom, Crnom Gorom, BiH i Makedonijom.

- Regionalna stabilnost naš je državni interes, ali i interes svih građana koji žive na ovom našem balkanskom prostoru. Srbija čini sve da regija bude stabilna i mirna te da dobri odnosi budu temelj regionalnog razvoja - rekao je Tadić na skupu organiziranu u Novome Sadu u povodu obilježavanja Dana Vojske Srbije.

Tadić je istaknuo da bez Srbije i njezinih potencijala nijedna regionalna inicijativa nema izgleda za uspjeh te da s njome svaki gospodarski, politički i mirovni proces na zapadnom Balkanu ima budućnost.

Dodao je da, osim članstva u EU, Srbija želi najbolje moguće odnose s Rusijom i Sjedinjenim Američkim Državama.

'Vojvođanski statut ne narušava jedinstvo države'
Tadić je u subotu izjavio da će vojvođanskim statutom, koji će biti u skladu sa srbijanskim ustavom, ta pokrajina dobiti ono što joj ustav jamči te da time ni na koji način neće biti narušeno jedinstvo države Srbije.

Na skupu priređenu u povodu Dana Vojske Srbije Tadić je kazao da Vojvodina kao regija ima "nedvosmisleni europski, ali prije svega srpski karakter". Zatražio je da se "ispolitizirana nadvikivanja" o vojvođanskom statutu pretvore u utemeljenu i demokratsku raspravu.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije