Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI PREDSJEDNIK U RAZGOVORU ZA NJEMAČKI WELT

Tadić: Srbi su dali najveći doprinos miru na Balkanu

boris tadić
Reuters
17.10.2009.
u 14:06

Ulogu zločinca za Srbiju moram odbiti, iznio je Boris Tadić u razgovoru za njemački list naglašavajući kako se na prostoru zemalja nastalih raspadom Jugoslavije vodio građanski rat u kojem su svi sudjelovali.

Srbi su narod koji je na Balkanu dao najveći doprinos prevladavanju prošlosti, izjavio je za njemački Welt srbijanski predsjednik Boris Tadić ujedno poručujući da odbija ulogu zločinca za Srbiju.

Izrazio je žaljenje kako je jedini predsjednik koji se ispričao za zločine svoje države, držeći da su ostali predsjednici zemalja propustili napraviti isto za krvoproliće nad Srbima.

Ulogu zločinca za Srbiju moram odbiti, iznio je u razgovoru za njemački list naglašavajući kako se na prostoru zemalja nastalih raspadom Jugoslavije vodio građanski rat u kojem su svi sudjelovali.

Zbog toga se svi moramo odrediti prema našoj odgovornosti, smatra Tadić. Osvrnuo se i na prozivke kako Ratko Mladić za kojim Haag još traga, uživa zaštitu policije Srbije, ističući da ga takve teze čine žalosnima.

''Naš policijski sustav je od vrha do dna usredotočen je na hvatanje Mladića”, iznio je srbijanski predsjednik navodeći kako je od 46 optuženika, Srbija do sada izručila Haagu njih 44.

Komentara 209

OB
-obrisani-
17:08 17.10.2009.

taj je lud................................

OB
-obrisani-
08:57 18.10.2009.

Jeliću, gdje i kad je Mesić to izjavio?

DA
daba
17:06 17.10.2009.

Bravo Tadicu.Srbija je svoje posle rata ispostovala a ostali neka ciste smece iz svog dvorista.Trebace im kamioni za to haha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije