Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Tadić ne želi pomoći Vasiljkoviću koji čeka izručenje Hrvatskoj

\'File picture shows former Serb commander Dragan Vasiljkovic in Knin, Croatia in February 1993. A former Serb commander, now an Australian citizen, charged with war crimes committed during Croatia\'s
Reuters/Pixsell
07.05.2011.
u 09:39

Vasiljkoviću je nejasno kako to da Srbija ne pokazuje zanimanje za njega, a prema informaciji Vasiljkovićeve najbliže obitelji, njegovo zdravlje je ugroženo te je frustriran izolacijom jer u zatvoru Silverwother u Sidneyu.

BEOGRAD - Ured Borisa Tadića protokolarno je i pristojno, ali kratko i jasno, australskoj srpskoj zajednici dao do znanja kako se predsjednik Srbije neće miješati u slučaj Dragana Vasiljkovića, pišu beogradske Vesti online dodajući kako je Suzana Makuljević iz Pertha, sa još 37 građana srpskog podrijetla iz Australije, uputila pismo na niz adresa u Srbiji, tražeći potporu za slučaj Vasiljkovića, između ostalih i predsjedniku Tadiću.

Njegov Ured je u kratkom odgovoru podsjetio potpisnike kako "suglasno Ustavu Vlada Republike Srbije vodi politiku, pa shodno tome predlažemo da se, obzirom na Ustavom i zakonom utvrđene nadležnosti obratite Vladi Republike Srbije, odnosno, Ministarstvu pravosuđa".

Kako Vesti online doznaju, Dragan Vasiljković ili Kapetan Dragan čije izručenje Hrvatska traži zbog ratnih zločina počinjenih nad zarobljenim hrvatskim braniteljima i policajcima u Kninu i Briškovu 1993. te protiv civila, i prema svemu sudeći Australija će ga izručiti Hrvatskoj, od rijetkih posjetitelja dobija informacije što sve hrvatski političari čine kako bi stali na stranu pripadnika svojih snaga optuženih za ratni zločin.

- Njemu je nejasno kako to da Srbija ne pokazuje zanimanje za njega - tvrdi izvor Vesti online i dodaje kako je, prema informaciji Vasiljkovićeve najbliže obitelji, njegovo zdravlje ugroženo i da je frustriran izolacijom jer u zatvoru Silverwother u Sidneyu gdje čeka konačnu odluku o izručenju Hrvatskoj, ima poseban tretman i ima status EHR - posebno visoki rizik.

Komentara 286

OB
-obrisani-
17:34 07.05.2011.

Vasiljkovicu bez brige ti budi ,pobrinut ce se Vlaisavljeicka zajedno sa cedokoalicijskim partnerima i Komisipovicem ,da se ti vratis u svoju voljenu Australiju

OB
-obrisani-
17:53 07.05.2011.

@ribnik20 Kazu da je Dejan Kosutic ugledan beogradjanin i da je cest gost tamo na nekim splavovima. Dali ti znas nesto o tome?

OB
-obrisani-
16:35 07.05.2011.

ma kako god okreneš ispao je...glupan.......povjerovao idiotu Miloševiću . ko i Gotovina......krimosu...Njofri...........glupi ljudi.......psi rata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije