Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže sigurnu kuću

Tadić još živi u predsjedničkoj vili, a Nikolić u svom stanu

boris tadić,tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL
18.07.2012.
u 22:30

Najam sigurne kuće za svog predsjednika plaćat će Demokratska stranka jer tehnička vlada ne može donijeti takvu odluku.

Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije, i dalje živi u predsjedničkoj rezidenciji na Dedinju iako ga je već odavno naslijedio novoizabrani predsjednik Tomislav Nikolić, koji i dalje živi u svom stanu blizu hotela Jugoslavija, otkriva beogradski dnevni list Blic. Razlog zbog kojeg je Tadić i dalje u vili namijenjenoj šefu države jest sigurnost. Jedna od najopasnijih prijetnji dolazi, tvrde mediji, od narkobossa Darka Šarića, koji nudi deset milijuna eura za Tadićevo ubojstvo.

Šarić izvan Srbije

Šarić je svoje utočište pronašao izvan granica Srbije, prema posljednjim indicijama u Južnoafričkoj Republici, a za Borisa Tadić traži se sigurna kuća u diplomatskim naseljima u Beogradu. Najam kuće za svog predsjednika plaćat će Demokratska stranka jer nova vlada u Srbiji još nije izglasana u Skupštini, a tehnička vlada ne može donijeti odluku o tome da se država i na taj način brine za sigurnost bivšeg predsjednika. Bivši predsjednik po tamošnjem zakonu ima osam godina pravo na ured, službeni automobil, savjetnika i tajnika, osiguranje na godinu dana ako se ne procijeni da treba i dulje, godinu dana predsjedničku plaću ili 80 posto te plaće dok ne stekne uvjete za mirovinu te diplomatsku putovnicu i pristup arhivi iz razdoblja svoga mandata. U policiji ne potvrđuju informacije o tome da je Borisu Tadiću život ugrožen, a to kaže i aktualni ministar unutarnjih poslova i mandatar nove vlade Ivica Dačić.

Biznis blokiran

Šarić je do prije nekoliko godina bio samo uspješan poduzetnik, ali nakon što je "palo" 2,7 tona kokaina, otkrilo se čime se sve bavi. Biznis u Srbiji mu je blokiran, imovina oduzeta. 

Komentara 3

DU
Deleted user
22:37 18.07.2012.

Kad trebaju novce za kampanju, terenski angažirane ljude i ostale usluge - onda su političari spremni potpisati i ugovor s vragom samo da se dočepaju te visoke dužnosti. Međutim, kasnije - kad šefovi podzemlja počnu od njih tražiti usluge za učinjeno - e onda su gluhi i slijepi i još napujdaju drž. odvjetnika na njih. Tako bar glasi pouka iz JFK slučaja... I Tadić bi samo onaj prvi dio JFK sage, a izbjegao bi završni ako je ikako moguće! U pozadini je vjerojatno spin Tadića koji je proćerdao skoro sve posljednih mjeseci i sada se pravi važan, kao netko na koga je narkoboss spreman uložiti milijune eura samo da mu skinu glavu. Mo š mislit! Izgubit će i stranački tron... Vjerojatno podzemlje smatra da ne zaslužuje ni zrno sačme u debelo meso!

C5
c523h231
22:42 18.07.2012.

Nije njega Saric tek tako zabiljezio u svoju biljeznicu.

OB
-obrisani-
06:36 19.07.2012.

josipovicu ceka te drug tadic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije