Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik srbije

Tadić: Čestitam Hrvatskoj, ovo je pozitivan signal za cijelu regiju

\'04.11.2010. Vukovar -Predsjednika Republike Srbije Boris Tadic, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic sastali su se s gradonacelnikom u gradskom poglavarstvu. Photo:Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
22.01.2012.
u 23:11

U čestitci je Tadić istakao kako smatra da je EU strateški cilj i prirodno stanište za sve zemlje zapadnog Balkana.

Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić čestitao je večeras građanima Hrvatske koji su na referendumu podržali članstvo svoje zemlje u Europskoj uniji, prenosi srbijanska novinska agencija Tanjug dodajući da je Tadić ocijenio, da su Hrvati donijeli dobru odluku za budućnost svojih potomaka.

-Čestitam svim građanima na odluci da Hrvatska uđe u Europsku uniju. Ovo je odluka od ogromne važnosti za budućnost Hrvatske, ali i pozitivan signal za čitavu našu regiju. Ulazak Hrvatske u EU otvara veće šanse za integraciju Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana u zajednicu ravnopravnih europskih naroda, navodi se u čestitici Tadića koju je uputio predsjedniku Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.

U čestitci je Tadić istakao kako smatra da je EU strateški cilj i prirodno stanište za sve zemlje zapadnog Balkana.

- EU znači poštovanje i primjenu europskih standarda i zakona, i perspektiva je za bolji, sigurniji i mirniji život svih građana naše regije koja je kroz čitavu svoju povijest bila opterećena ratovima, tenzijama i turbulencijama. Ovo je jedini put kojim sukobe ostavljamo iza sebe i otvaramo nove stranice mira, tolerancije i suradnje, stoji u Tadićevoj čestitci.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
23:45 22.01.2012.

Kakve sad to ima veze sa regijom, pa nije šugoslavija primljena - a srbija neka brine o katarzi za sva nanešena zlodjela u genocid, o priznaju agresije i stočnih logora, o kažnjavanju i isporuci zločinaca, o plaćanju ratnih reparacija itd.

OB
-obrisani-
23:48 22.01.2012.

I neka promisle o tome u kolikom su oni civilizacijskom zaostatku za Europom, s obzirom na nedavnu barbarsku agresiju i počinjena zlodjela - od kuda im pomisao da i oni \"pripadaju Europi\" ?

Avatar Aristarh
Aristarh
23:28 22.01.2012.

Dobro došao na zemlju Tadiću! :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije