Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje trovačima

Tablete laponexa prijateljici ubacili u boce piva kako bi je ubili i okrali

Optuženi opet privedeni nakon ljetne stanke n. čutuk/pixsell
Nikola Čutuk/PIXSELL
03.10.2011.
u 19:21

Dragomir Pavlović i Gordana Laktašić optuženi su da su poslije ubojstva uzeli žrtvi kartice te ih koristili u trgovinama

Iskazima svjedoka i vještaka na Županijskom sudu u Sisku nastavljeno je suđenje Dragomiru Pavloviću (36) i Gordani Laktašić (31), okrivljenima za smrt Jadranke Podgoršek i Damira Zaimovića trovanjem tabletama leponexa. Kemijsko-fizikalnim i toksikološkim vještačenjem u zagrebačkom Centru za kriminološka vještačenja Ivan Vučetić ustanovljeno je kako su u četiri od 17 vještačenih boca piva pronađeni toksični tragovi kozapina, aktivne supstancije tableta leponexa.

Kobna jaka doza

Riječ je o bocama koje je 17. kolovoza prošle godine, za jednog od zajedničkih druženja, ispijalo društvo okupljeno u sisačkom stanu Zlatice Belčić. Toga je dana, prema optužnici, zbog jake doze antidepresiva u piću Jadranka Podgoršek preminula.

– Kada smo boce zatvorene plutenim čepovima dobili na vještačenje, u njima se nalazila plijesan s nedvojbenim tragovima kozapina. Na našem tržištu se ta supstancija nalazi u tabletama leponexa i u boce je mogla doći samo tabletama – izjavila je vještakinja Ines Gmajnički.

Rekonstrukcija pijanke

Da su se okrivljeni potom koristili kreditnim karticama preminule, svjedočila je trgovkinja Mirjana Mitrović. Kazala je kako su u samo pet minuta kupili robe u vrijednosti 1160 kuna i platili kreditnom karticom, koju je potpisala Gordana Laktašić. Tako brza kupnja iznenadila je blagajnicu Mitrović, koja je zapamtila i prepoznala okrivljene. Međutim, grafološkim vještačenjem potpisanih slipova, sociologinja Ljerka Zdujnić ustanovila je samo sličnost s rukopisom Gordane Laktašić.

Izjavila je kako je nizak stupanj vjerojatnosti da je okrivljena potpisnik slipova. Međutim, dodala je kako se u sličnim situacijama slipovi potpisuju u nepovoljnim uvjetima položaja i podloge, što otežava vještačenje. Sudsko je vijeće prihvatilo prijedlog da se u stanu Zlatice Belčić obavi rekonstrukcija događaja.

Komentara 7

TI
tiin@
22:16 03.10.2011.

nije laponex-nego je Leponex, zaštićena, tvornička imena lijekova pišu se velikim slovom... po sastavu nije kozapin nego klozapin vijest od prošle godine-mogli ste utvrdit točan naziv lijeka i djelatne komponente

TI
tiin@
22:19 03.10.2011.

eh da, nije jaka doza antidepresiva nego antipsihotika...

RE
reporter
20:49 03.10.2011.

Možda bi ipak trebalo razmisliti o smrtnoj kazni. Korištenje npr droge za silovanje ju svakako zaslužuje. No problem je kako onda osuditi izdajnike koji vladaju. To je ipak najgori čin i traži najstrožu kaznu. Izdaja je prodaja zemlje, guranje u UE bez ovlasti naroda, koji je stoljećima lio svoju krv da obrani ovaj komadić svete zemlje što je od Boga dobio da tu živi. Neka izdajnici odgovaraju za krv branitelja, kad sad zemlju rasprodaju za bezvrijedni novac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije