Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za otpad

T7 Vis: Varaždinci mogu tužiti Grad zbog zagađivanja okoliša

davor patafta,jasmina prokop tomić (1)
Jurica Galoić/Pixsell
18.08.2012.
u 18:00

Sanaciju ilegalnog otpada građani će na kraju morati dvostruko više platiti – tvrde u Pataftinu poduzeću T7 Vis

Svi građani Varaždina imaju pravo tužiti Grad zbog više od 70 milijuna kuna iracionalno potrošenog novca na zagađivanje tla i okoliša te prijetnju zdravlju ljudi, i to zbog odlaganja otpada na deponiju Brezje koje za to nema potrebne dozvole – poručili su iz poduzeća T7 Vis.

Primitivno prešanje

Tvrtka Davora Patafte već mjesecima traži da se otpad, na temelju važećeg ugovora, odlaže u njihovu postrojenju nedaleko od divljeg odlagališta u Brezju. Međutim, gradska vlast predvođena gradonačelnikom Goranom Habušem to ne dopušta tvrdeći da ugovori nisu valjani jer su obuhvaćeni istragom protiv Patafte i bivšega gradonačelnika Ivana Čehoka.

– Grad može bankrotirati ako ne preda otpad u tvornicu sukladno zakonu i važećem ugovoru i ne prestane li otimati novce građanima putem iracionalnih računa koje im ispostavlja, a za zagađivanje tla i voda zbog primitivnog prešanja otpada, njegova zamatanja u foliju i nezakonitog odlaganja na tlo bez ikakvih zaštita i dozvola, čiju će sanaciju građani na kraju morati dvostruko platiti – poručuju iz Visa. Također tvrde da je cijena obrade otpada iz ugovora s Gradom Varaždinom od 137 eura po toni niža od cijena u Europi, koje se kreću između 150 i 170 eura po toni.

Svi su jednako krivi

– Upozoravamo na problem racionalno, a ne kritiziramo ni jednu vlast, jer i bivša vlast na čelu s Čehokom i ova vlast na čelu s Habušom radi gotovo isto i odgovorne su za zagađivanje tla i bacanje novaca te iracionalnu praksu nezakonitog odlaganja, kao i nepoštovanje ugovora – kažu u Visu i tvrde da kao investitori trpe veliku štetu.

Komentara 2

KR
krka
17:02 19.08.2012.

Glavno da im ide Špancir-fest, ko da smo pijani šeiki. Da se razmemo, nisam protiv kulturnih priredbi, ali u situaciji kaosa u gradskoj upravi, gradskim financijama, pred raspadom općeg sistema, kad se smeće raspada na južnom ulau u grad, održavati i financirati takve priredbe je čisti debilizam. Opće je poznato da od Špancirfesta koristi imaju isključivo 3-4 gradska birtaša, Vindija i Turist, građani baš nikaj, nek ga u potpunosti financiraju oni koji i broje lovu od gostiju. Kaj se gradske i gospodarske mafije tiće, Čupavi je mafijaš kak i Patafta i tu nema razlike, samo je stil drukčiji.Smeće treba dati na preradu u tvornicu, isto kak i nesmije stati istraga o kriminalu između grada i T7grupe, ne samo sa smećem već i Gradskim aerodromom, zemljištima za stambenu gradnju, Stanong i POS i ostala stanogradnja...Dakle, suma-sumarum, USKOK ima u Varaždinu posla do slijedećeg Uskrsa i nek se to već jednom rasčisti, isto kak i nek Dogorešani rasčiste s Pataftom dali raditi za 2300 kuna u njegovoj tvornici i istovremeno si trovati zrak koji udišu....

GA
garestin
17:32 19.08.2012.

Kakve veze ima Špancir? Nek se ljudi zabavljaju, kaj im je drugo ova vlast ostavila? A smeće se nek već jemput rješi, pogledaj kak gori kod Trogira zbog deponije, ne daj bog da se nekaj slično tu desi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije