Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova rača

Svrgnuti ravnatelj I. Srbljinović nepoželjan u svojoj "staroj" školi

'28.06.2010., Bjelovar - Detalj osnovna skole Nova Raca Presnimio:Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
28.06.2010.
u 18:20

Nakon što ga je prije dvije godine školski odbor smijenio, presuđeno je u njegovu korist te ga škola mora vratiti na mjesto učitelja hrvatskog jezika

Baš kada je Ivan Srbljinović, profesor hrvatskog jezika i bivši ravnatelj osnovne škole u Novoj Rači, pomislio kako nakon dvije godine pravosudne bitke za radno mjesto napokon može odahnuti, ovih ga je dana dočekao novi udarac s leđa, koji mu zadaju tamošnji učenici uz nesebičnu potporu svojih roditelja.

Udarac s leđa

Kako je, naime, 2008. godine odlukom ondašnjeg školskog odbora u pola mandata svrgnut s mjesta ravnatelja te ustanove, nije mu ponuđeno traženo radno mjesto u nastavi te je završio na ulici. Doduše, iz još neutvrđenih je razloga gotovo osam mjeseci primao ravnateljsku plaću, pokraj ustoličenog novog ravnatelja po želji kolektiva, Darija Jaušića. U međuvremenu Srbljinović dobiva radno mjesto predavača u bjelovarskoj Četvrtoj osnovnoj, no krajem svibnja i presudu Županijskog suda u Bjelovaru u kojoj se tvrdi kako "tužitelju radni odnos kod tuženika nije prestao pa je tuženiku naloženo da tužitelja vrati na njegovo radno mjesto učitelja hrvatskog jezika".

Ne žele Srbljinovića

Prema riječima I. Srbljinovića, u njegovoj konačnoj odluci da se vrati u "staru" školu, nije bilo dvojbi. U zakonskom roku od mjesec dana koji mu istječe 30. lipnja" prijavljuje se u školu te je time mislio da je njegov hod po trnju ušao u konačnicu. No kako se vijest o njegovu povratku selom proširila brzinom vjetra, zbijaju se redovi protivnika njegova dolaska u kojima je sve veći broj učenika starijih razreda, ali i roditelja. Pokreće se stranica na Facebooku na kojoj se otvoreno govori kako je Srbljinović u njihovoj školi nepoželjan. Roditelji koji su o tomu obavijestili Večernji tvrde kako su oni i njihova djeca iznimno zadovoljni radom sadašnjeg nastavnika hrvatskog jezika te bi posebice za one iz sedmih i osmih razreda bilo pogubno da im od iduće škole taj predmet predaje netko drugi. Kažu kako su u nakani da tomu ne bude tako spremni ići sve do mjerodavnog ministarstva. Zanimljivo je kako učenicima i roditeljima internetsku potporu daju i nastavnici tamošnje škole pa se nameće pitanje je li na pomolu nova orkestrirana haranga ili su roditelji i djeca doista u pravu.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
storm
14:40 29.06.2010.

Srbljinović da predaje hrvatskoj djeci pa još hrvatski.Ma nek nestane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije