Naslovnica Vijesti Svijet

Svraka koje sije strah: Biciklist se preplašio ptice pa udario u stup i poginuo

Prošle je godine jedna svraka napala dijete koje je sjedilo u kolicima i krenula ga bosti u oči. Hitnom intervencijom roditelja ptica je otjerana, a mališan je skoro oslijepio.
16. rujna 2019. u 18:06 1 komentara 748 prikaza
Foto: Getty Images
Pogledajte galeriju 1/3

Agresivna australska svraka i ove je godine 'zaslužna' za incident koji je ovog puta rezultirao smrću slučajnog prolaznika. Stariji biciklist (76) vozio se parkom Nicholson u Wollongongu, južno od Sydneya, kada je ispred sebe uočio svraku od koje strahuje cijela Australija.

Znanstvenici VAŽNO ZA FORENZIKU Kamere otkrile: Mrtvaci se miču dok im se tijela raspadaju

Ova ptica u proljeće u vrijeme parenje postaje iznimno agresivna pa je ljudi izbjegavaju, sa sobom nose štapove za obranu, kao i kacige ako se voze biciklom.

Biciklist se poprilično uplašio ptice koja mu se ispriječila na stazi pa je u panici naglo skrenuo, udario u stup i zadobio teške ozlijede glave, prenosi CNN. Muškarac je ubrzo prevezen u bolnicu St. George u Sydneyu, ali je iste večeri preminuo.

SMRTONOSAN UGRIZ Čudan slučaj: Pijetao skrivio smrt žene dok je skupljala jaja

Ove teritorijalne ptice počinju se razmnožavati u kolovozu i često napadaju ljude kako bi zaštitile svoju mladunčad od potencijalnih prijetnji. Prošle je godine jedna svraka napala dijete koje je sjedilo u kolicima i krenula ga bosti u oči. Hitnom intervencijom roditelja ptica je otjerana, a mališan je skoro oslijepio.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • brezposlicar:

    Eto prilike da se isproba onaj stari reket koji umjesto strune ima celicne zice.