Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave i u Italiji i BiH

Vodena apokalipsa u Hrvatskoj na naslovnicama svjetskih medija: 'Stotine vojnika pridružilo se spasiocima'

Pogled na poplavljeno područje Duge Rese kod mjesta Mrežnički Brig
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/19
17.05.2023.
u 14:40

Britanski medij Daily Mail, koji se osim situacije u Hrvatskoj osvrnuo i na poplave u Italiji te Bosni i Hercegovini, objavio je fotografije iz Obrovca

Hrvatska se posljednjih dana suočava s obilnim oborinama, a teške poplave pogodile su više dijelova zemlje. O toj situaciji, koja je zabilježena i u susjednoj Italiji i BiH, pisali su i pojedini svjetski mediji. Britanski portal Daily Mail, primjerice, objavio je danas vijest. "Najmanje pet osoba je poginulo, a tisuće su evakuirane iz popularnih regija za odmor diljem sjeverne Italije i Hrvatske dok su 'apokaliptične' poplave izazvane olujnom kišom zahvatile desetke gradova", piše uvodno britanski Daily Mail

Britanski medij, koji se osim situacije u Italiji i Hrvatskoj osvrnuo i na poplave u Bosni i Hercegovini, objavio je fotografije iz Obrovca te naveo: "U Hrvatskoj stotine vojnika i spasilačkih timova nastavljaju donositi hranu i druge potrepštine ljudima u poplavama pogođenim područjima koji su izolirani u svojim domovima. Za sada nema izvještaja o žrtvama".

VIDEO Pumpe ispumpavaju vodu iz kuća u Hrvatskoj Kostajnici: Vodostaj i dalje raste

Vijest o poplavama u Hrvatskoj, BiH i Italiji objavljena je i u australskom ABC-u. U tekstu naslova "Pet mrtvih u poplavama koje su zahvatile sjevernu Italiju, Hrvatsku i Bosnu" piše se o obilnim kišama koje već danima padaju te evakuacijama.

"Nabujala rijeka Una poplavila je dijelove sjeverne Hrvatske i sjeverozapadne Bosne gdje su vlasti proglasile izvanredno stanje", ističe ABC.

The Independent, još jedan britanski medij, pisao je o poplavama u Hrvatskoj te objavio video u kojem je i izjava voditelja Službe Civilne zaštite Zadarske županije Miroslava Andrića. Medij navodi kako su zbog izlijevanja rijeka i velikih poplava raspoređeni vojnici. 

"Stotine vojnika pridružilo se spasiocima u dijelovima Hrvatske nakon nedavnih poplava. Obilna kiša tijekom posljednjih nekoliko dana dovela je do izlijevanja nekoliko rijeka iz korita, ostavljajući neke domove, ceste i druge zgrade poplavljenima. Škole u mjestu Obrovac ​​ostale su pod vodom, a područja koja su izbjegla poplave također su ostala bez struje. Oko 300 vojnika raspoređeno je u pomoć najteže pogođenim područjima. Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da će sva potrebna sredstva i pomoć osigurati njegova vlada", istaknuo je The Independent.

Najnovije informacije o poplavama u Hrvatskoj možete pratiti OVDJE.

GALERIJA Pogledajte ogromne štete u Obrovcu

Pogled na poplavljeno područje Duge Rese kod mjesta Mrežnički Brig
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:19 17.05.2023.

Je li objavljen lopovluk, nerad i nezainteresiranost nadležnih kao dobar razlog tolike štete. Vladajući vjerojatno misle: " Sreća da obnova od potresa nije počela sad bi imali milijunske štete"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije