Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svjetski mediji o izgredima Dinamovih navijača

04.12.2008.
u 11:33

Predstava Dinamovih navijača na stadionu Friuli u Udinama za vrijeme ogleda Kupa Uefa između Udinesea i hrvatskog prvaka dobila je svoj tretman u svjetskim medijima.

Vodeće svjetske agencije, njemački DPA, britanski Reuters, francuski AFP i talijanska ANSA, izvijestile su o divljanju zagrebačkih huligana koji su bacanjem brojnih pirotehničkih sredstava izazvali desetominutni prekid utakmice. O događajima iz Udina pisali su i austrijska APA, slovenska STA, te niz drugih listova.

Tako International Herald Tribune navodi kako hrvatske navijače nisu uspjeli primiriti niti igrači njihova kluba Tomo Šokota i Igor Bišćan, dodajući kako je 12 navijača završilo u pritvoru i prije utakmice jer su demolirali jednu benzinsku crpku. O prekidu utakmice na svojim internetskim stranica izvjestio je i CNN.

Naravno, najviše prostora navijačima "modrih" posvetili su talijanski mediji. Tako Gazzetta dello sport navodi kako su gostujući navijači skoro izazvali prekid utakmice, a jedan je pijani navijač pao s tribine i završio u bolnici. Corriere della Serra također spominje navijačko divljanje.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije