Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenici zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn oduševili kreativnošću
Povratak na članak

Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece: Plakatima protiv nasilja

Radovi učenika kreativna su ostvarenja sa snažnim porukama opomene i nade. - Shvatio sam da mladi ne govore o nasilju jer se srame i zato im treba pomoći - kaže Borna Aron Grčević, 17-godišnji učenik.

Komentari 6

Avatar punkufer
punkufer
10:51 20.11.2009.

Koliko to košta? Tko to plaća?

VL
GR
grgoni
19:42 19.11.2009.

mislio sam da se komentiraju radovi i kreativnost , a ne stajališta o autoritetima u društvu.

VL
LU
Lujo123
20:53 17.11.2009.

17.11.2009. u 20:45h punkufer - jako si u krivu! Bjelodano nemaš svoje djece u školi i ne znaš kaj se dešava u našim školama. Ja nažalost znam jako dobro i mnoge noći poradi toga nisam prospaval. Ali kak veli Biblija: \"Blago onima koji ne znaju ...\"

VL
Avatar punkufer
punkufer
21:41 17.11.2009.

Re: Lujo1 - ja JAKO dobro znam kakva je situacija u osnovnim školama. I znam i da ima razloga za nespavanje. I da ima jako puno toga što treba promijeniti, i u odgoju uopće i u školama. I ZNAM da je upravo način razmišljanja kakav se nameće kroz ovakve akcije uzrok tih problema. Zaboravlja se zdrav razum, otkriva topla voda, profesorima se odriče i zadnja mrvica autoriteta, djeca znaju samo za svoja prava, a za obveze niakda čuli nisu, samo im se govoro o slobodama, a nikada o odgovornostima. To je i dovelo ovo društvo u situaciju da trinaestogodišnjaci maltretiraju čitavu školu, da ih mora odvoditi policija i da im je život uništen i prije nego što je počeo zbog nečijeg filozofiranja i mlaćenja kopriva tuđim k.... Ovakve akcije, na žalost nisu korak naprijed već nazad.

VL
Avatar punkufer
punkufer
20:45 17.11.2009.

Još jedna, na prvi pogled pohvalna, akcija. Međutim ako se malo razmisli vidi se da je tome jedina svrha uvjeriti ovu naciju da je prepuna manijaka, nasilnika, luđaka, pedofila, rasista i slično. Svi znamo da toga IMA ali znamo i da toga ima daleko MANJE nego što nas uvjeravaju s plakata. Nedavno smo imali akciju protiv diskriminacije, jednako tako zamišljenu da nas uvjeri da smo loš, slab i bolestan narod. Hrvate su 50 godina uvjeravali da su ustaše, da su genocidni, da njihovo ništa ne valja, da ne smiju voljeti svoju zemlju... Svrha svega toga je stvaranje nezadovoljstva i loše klime u društvu, svađa i podjela unutar naroda s konačnim ciljem lakšeg manipuliranja i iskorištavanja Hrvatske i Hrvata. Nitko normalan nije protiv sprečavanja nasilja nad djecom ali ne treba dozvoliti niti da se narodu stalno nabijaju nekakve optužbe na nos.

VL
RO
romictea
21:07 17.11.2009.

Zar ste zaboravili da je prut iz raja izasao. Vi po svojem a ja cu odgajati kako ja mislim da je ispravno, strahopostovanje nije zlo dapace. Pogledajte tu EU u kojoj dijeca vise ne postuju ni ucitelja, ni svecenika, nii policajca, ni roditelje ni dijedove ni bake jeli to ono sto vi propagirate mujmani jedni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.