Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene žrtve nasilja

Svjetska kampanja - 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

žene žrtve nasilja
PR FOTO
26.11.2015.
u 09:37

Hrvatska je zemlja u kojoj žene žrtve nasilja još uvijek nemaju odgovarajuću zaštitu. Kampanjom Dobrodošli u Hrvatsku zahtijeva se od Vlade Republike Hrvatske ratifikaciju Konvencije Vijeća Evrope o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Hrvatska je potpisala Konvenciju 2013. godine, ali još uvijek nije ratificirala. Nasilje prema ženama je još uvijek veliki problem u Hrvatskoj i nužno su nam potrebne promjene zakonskih okvira koji tretiraju ovaj problem.

Konvencija je međunarodni ugovor i sveobuhvatan pravni okvir koji će se primjenjivati na sve oblike nasilja nad ženama i koji će osigurati sprječavanje nasilja, direktnu zaštitu žena od nasilja, progon i kažnjavanje počinitelja nasilja kao i djelotvoran i učinkovit sustav praćenja primjene odredbi Konvencije.

Kampanja počinje 25. studenog 2015. na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama što je ujedno i početak svjetske kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja traje do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava.

Kampanju u Hrvatskoj provode uz Centar za žene žrtve rata – ROSA ženske nevladine organizacija Autonomna ženska kuća Zagreb, Centar za građanske inicijative Poreč, Domine iz Splita, Delfin iz Pakraca i Udruga Brod iz Slavonskog Broda.

Uz podršku skoro 200 organizacija iz cijele regije kampanja se još provodi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Posjetite potpisujem.org i saznajte kako se vi možete uključiti u rješavanje problema.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije