Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska banka

Svjetska banka: Milanoviću dosta štednje? Stekli smo drukčiji dojam!

Mamta Murthi
Anto Magzan/PIXSELL
06.03.2013.
u 18:20

Ministar financija Slavko Linić kazao joj je da će rebalans donijeti nastavak daljnje fiskalne konsolidacije, što je, navela je Murthi, potez koji će vratiti povjerenje tržišta

Nakon dvodnevnog boravka u Hrvatskoj, tijekom kojeg se susrela s nekoliko ministara i guvernerom Hrvatske narodne banke, nova regionalna direktorica Svjetske banke za srednju Europu i baltičke zemlje Mamta Murthi kazala je da je ohrabrena informacijama koje je čula.

– Makroekonomska stabilizacija mora doći nakon nastavka fiskalne konsolidacije, prije svega na rashodnoj strani, poručila je Murthi te je u razgovoru s novinarima otkrila da je dobila uvjeravanja da će sredinom ožujka Ministarstvo financija izaći s prijedlogom rebalansa proračuna. Ministar financija Slavko Linić kazao joj je da će rebalans donijeti nastavak daljnje fiskalne konsolidacije, što je, navela je Murthi, potez koji će vratiti povjerenje tržišta koje je izgubljeno nakon gubitka investicijskog rejtinga.

Zamoljena da prokomentira izjavu premijera Milanovića da je dosta štednje i rezova, Murthi je kazala da je iz razgovora s ministrom financija i potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem stekla drugi dojam.  

Ponovila je da je makroekonomska stabilizacija prioritet, a kad je riječ o Hrvatskoj, njezina najveća zabrinutost vezana je upravo za stabilnost i fiskalnu konsolidaciju koja se mora provesti rezanjem troškova, ali i fokusiranjem na elemente koji će naći prostora za rast.

>> Milanović: Sa štednjom i oštrim rezovima je gotovo!

Komentara 23

SE
sestrićna
22:48 06.03.2013.

milanovićeva retorika prije lokalnih izbora..a poslije nastavak plana 21-

EM
emerik
22:51 06.03.2013.

E sad nakon svega što treba odraditi i što je zacrtano dolaze na red rezovi mirovina,umirovljenici pripremite se čeka Vas gadno proljeće sve do kraja godine,ako imate igdje komadić kakve zemljice mislim na ove u ZGB.i ostalim gradovima tko još može štihaču u ruke i sadnja šta god da raste dobro će doć, zelevinje i prelazak u vegetarijance.

TV
tiha voda
19:12 06.03.2013.

Pa neka mi netko kaže u šta se to razumije Milanović? Da mu nije politike rovio bi po kontejnerima skupa sa jadnim umirovljenicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije