Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kornatska tragedija

Svjetioničar Frančeskini vidio je samo kanader, ne i druge letjelice

Frane Lučić svjedočio na suđenju Draženu Slavici (1)
Filip Brala/PIXSELL
03.07.2012.
u 12:56

Na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje za kornatsku tragediju. Frančeskini se prisjetio da je između 14 i 15 sati vatru gasio kanader koji je 10-ak puta uzimao vodu u Žutskom kanalu, a drugih letjelica nije bilo.

Od šestero pozvanih svjedoka na suđenju Draženu Slavici za kornatsku tragediju iskaz je dao samo svjetioničar Josip Frančeskini. Ostali svjedoci nisu se pojavili na ročištu.

S otoka Sestrica Vela, gdje kao svjetioničar radi osam godina, Frančeskini je 30. kolovoza 2007. već oko podneva u uvali Šipnat uočio najprije gust dim, a onda i vatru. O požaru je obavijestio upravu Parka prirode Telašćica te obitelj Špralja koja pokraj uvale ima maslinike.

Prisjetio se da je između 14 i 15 sati vatru gasio kanader koji je 10-ak puta uzimao vodu u Žutskom kanalu, a drugih letjelica nije bilo, na što je Igor Marinović, otac poginulog vatrogasca, rekao da postoji snimka kako je u to vrijeme baš iznad svjetionika Sestrica Vela tri puta preletio Pilatus. Na pitanje je li sa 40 metara nadmorske visine, odakle je promatrao požar, mogao vidjeti mjesto tragedije, Frančeskini je odgovorio negativno te dodao da je tek navečer, gledajući vijesti na televiziji, doznao što se uistinu dogodilo.

Boris Babić, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru, najavio je da će od jeseni rasprave trajati tri tjedna u mjesecu kako bi se suđenje okončalo do kraja godine.

Igor Marinović ispred suda je prigovorio šibenskom tužitelju Zvonku Iviću da nije zadovoljan njegovim radom te dodao kako obiteljima nije cilj osuditi Dražena Slavicu, nego doznati istinu.

– Opet smo čuli svjedoka koji ništa nije vidio i ništa ne zna – prokomentirao je Marinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije