Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši boksač na mukama

Svjedoku napada na suca Marića zapalili luksuzni auto

Bruno Marić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
03.02.2017.
u 21:10

Audi S8 namjerno je zapaljen. Policija nije uhvatila krivce ni za paljevinu ni za propucavanje kluba Moon u vlasništvu Josipa Granića

Još jedno vozilo izgorjelo je u Splitu! Audi S8 u vlasništvu 22-godišnjeg Josipa Granića planuo je u petak iza dva sata ujutro u Šižgorićevoj ulici. Riječ je o bivšem boksaču, danas vlasniku popularnog kluba Moon u Ulici Matice hrvatske na Gripama. Policijskim očevidom utvrđeno je kako je vozilo namjerno zapaljeno, odnosno kako je uzrok požara otvoreni plamen. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi pronašla počinitelja.

‘Marića nisam ni prepoznao’

Ovo nije jedina šteta koju je mladi Granić pretrpio u posljednje vrijeme. Moon je propucan 30. prosinca prošle godine. Također u gluho doba noći, oko četiri sata u ugostiteljski objekt netko je ispalio više od 30 hitaca, razbivši vrata i ostakljene zidove. Unutra je bio čuvar koji srećom nije ozlijeđen. Policija još uvijek istražuje taj slučaj, što znači da počinitelj nije uhvaćen niti otkriven. Nadzorne su kamere navodno snimile dvojicu muškaraca, jednog koji je rafalno pucao u ugostiteljski objekt i drugog koji ga je čekao u autu. Bili su maskirani i slučaj je još otvoren, odnosno kriminalističko je istraživanje u tijeku, kako su nam rekli u Policijskoj upravi.

Ime Josipa Granića prvi put se pojavilo na stranicama crne kronike kada je u listopadu prošle godine branio nogometnog suca Brunu Marića u restoranu Epetium u Stobreču kada ga je napala skupina maskiranih navijača Hajduka. Tukli su ga šipkama, a Granić, koji se slučajno zatekao u restoranu, pohrlio mu je u pomoć. Čak su mediji objavili kako je uhvatio jednog napadača, jedinog koji je poznat policiji i kojemu se za to djelo upravo sudi. Granić je te navode demantirao. Izjavio je kako nikoga nije uhvatio niti je ikoga branio od napada. Rekao je da nije ni prepoznao Marića koji je sjedio za susjednim stolom.

Evakuacija zbog “bombe”

Umiješao se u okršaj jer se počeo razbijali inventar u restoranu njegova prijatelja te je pokušao razdvojiti sukobljene strane, ispričao je medijima. Mnogima je bilo čudno zbog čega se ograđuje od spašavanja nogometnog suca od premlaćivanja, ali nakon svega što se poslije dogodilo – pucanja u lokal, a i izgorjelog Audija – nije isključeno da se nekome nije svidjela njegova intervencija u Epetiumu, ali to će riješiti policija.

I prije je bilo problema, ali policija nije uhitila ni otkrila osobu koja je krajem rujna pucala na Moon ispalivši dva hica. Jedan je završio u pročelju, drugi u podu kafića. Na otvaranju zimske sezone, u rujnu prošle godine, kada je u Moonu bilo 200-tinjak gostiju, interventna policija je temeljem anonimne dojave o postavljenoj bombi ispraznila lokal. Nakon detaljnog pregleda ustanovilo se da je dojava lažna. Tko je i zašto želio napakostiti Granićima, nije otkriveno. 

Komentara 10

GM
Gusta magla
23:59 03.02.2017.

Zanimljivo je kako splitska policija nista i nikoga nemoze pronac....kad nezeli.Tako jos nisu pronasli ni onog umjetnika sa Poljuda,a ni one nemaskirane Torcidase sto su zapalili policiski auto.Zasto uopce ti i takvi policajci primaju placu?

RO
Rocky15
21:54 03.02.2017.

22 godine i bivši boksač sjajna karijera

LI
lipnjak
09:28 04.02.2017.

22. godina,bivsi boksac,S8 i vlasnik lokala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije