Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVO RAZBOJSTVO

Svjedokinja: Zaštitar je skočio na razbojnika, a on je u njega ispalio tri hica

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
06.11.2014.
u 15:38

Svjedokinja: Zaštitar je skočio na razbojnika, a on je u njega ispalio tri hica

- Prepoznala sam ga po crtama lica i očima. Čim sam ga vidjela dogodio mi se flash back i znala sam da je to on - kazala je Valentina P., svjedočeći u nastavku suđenja Aleksandru Todoroviću i Željku Jeleču, optuženima za razbojstvo u Volksbanci u zagrebačkoj Dubravi, kada je u prosincu 2010. ubijen zaštitar Damir Klepšec. Prema optužnici zaštitara je ubio Todorović, kojeg je na razbojstvo nagovorio Jeleč i to zato što mu je Todorović dugovao 200 kuna. Zbog toga duga, Todorović je upao u banku, usmrtio zaštitara te na koncu pobjegao sa 180.000 kuna.

Valentina P. posvjedočila je što se točno tog dana događalo u banci te je kazala da je Todorović ušao u banku brzopleto te da je imao jasni cilj - uzeti novac. - Zaštitar je skočio na razbojnika, a ovaj je ispalio tri hica. Nakon prvog zaštitarov stisak je popustio. Razbojnik se tada okrenuo prema njemu i pucao mu u prsa - kazala je svjedokinja. Todorović, koji je inače osoba s blagom mentalnom retardacijom, niječe krivnju kao i Jeleč, a Miroslav Goreta, vještak psihijatar koji ga je vještačio, kazao je da iz medicinske dokumentacije proizlazi da je Todoroviću u djetinjstvu dijagnosticirani autizam, no sada više nije bilo kliničke potvrde za to.

- S obzirom na utvrđenu mentalnu retardaciju Todorović je djelomično zakinut za punu percepciju okoline, te u određenoj mjeri sugestibilan, no njegovo ponašanje je relativno dobro organizirano - kazao je vještak.

>> Svjedokinja: Upao je u banku i kazao: Dajte novac ili ću vas ubiti

Komentara 1

MX
Mister X
09:47 07.11.2014.

Zaštitar treba da "skače" na naoružanog razbojnika ipak je jako jako mnogo plačaen i sam je znamo naoružan sa dva pištolja pa mu je to dužnost da se pravi jak i pametan ! Dobro je instruiran i super treniran pa samo ako treba sakače i sa 5 metra !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije