Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA ISPRED BANSKIH DVORA

Svjedok stravične scene na Markovu trgu: 'Na sebi je imao hudicu, istopila se...'

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Muškarac se zapalio na Markovom trgu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.06.2024.
u 13:25

Muškarac je navodno preko ograde prebacio i vrećicu, za koju nije poznato što se u njoj nalazilo. Naknadno se doznalo da je riječ o muškarcu koji je 1967. godište i trenutačno je zbrinut u Klinici za traumatologiju na Draškovićevoj

Nekolicina ljudi, među kojima su bili i novinari i fotoreporteri, stajala je na Markovu trgu kada je jutros tamo stigao 57-godišnji muškarac s bočicama vode. On ih je otvorio, polio se njima i na šok prisutnih zapalio ispred Banskih dvora. Svjedok s kojim smo razgovarali, a koji je bio na Markovu trgu kada je muškarca zahvatio plamen, ispričao nam je što se događalo.

– Bio je opečen po licu i rukama i cijelom tijelu, na sebi je imao hudicu koju je istopila vatra. U pet minuta došli su i saborski liječnici, pa i hitna medicinska pomoć koja ga je odvezla – ispričao nam je potresen nakon scena kojima je svjedočio, dok su Markovim trgom odzvanjale glasne sirene. 

Muškarac je navodno preko ograde prebacio i vrećicu, za koju nije poznato što se u njoj nalazilo. Naknadno se doznalo da je riječ o muškarcu koji je 1967. godište i trenutačno je zbrinut u Klinici za traumatologiju na Draškovićevoj, a liječnici se satima nakon incidenta bore za njegov život jer je zadobio opekline 4. stupnja. 

Situacija se vrlo brzo smirila. Policija je odmah ogradila područje Markova trga pa je bilo nemoguće doći bliže od 50 metara. Ubrzo nakon incidenta na mjesto je stigao premijer Andrej Plenković s članovima Vlade, no oni su, vidno u šoku, kratko ostali te se zaputili dalje. 

POVEZANI ČLANCI:

Iako je policija ogradila područje, prolaznici su se ipak zadržavali ispred ograđenog područja. Tim dijelom prošlo je i nekoliko organiziranih grupa turista koje je zanimalo što se dogodilo. 

Možete potražiti pomoć za sebe ili za blisku osobu na više mjesta u Hrvatskoj: U sklopu KBC Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata

Komentara 8

PR
pravedno
14:14 11.06.2024.

Nitko od nas još nezna razlog ove tragedije, ali iz pojedinih zlocestih komentara možemo zakljuciti da se namjerno širi netocna propaganda. Čemu to kad saznamo istinu onda se može diskutirati i komentirati.

Avatar mrIvan
mrIvan
14:28 11.06.2024.

Ova vijest je kao rorschachov test. Svatko u njoj vidi ono što trenutno misli.

NI
nikola612
13:54 11.06.2024.

Čovjek je želio skrenuti pažnju na sebe, moglo bi se desiti da to učini i koji od poliičkih gubitnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije