Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje sanaderu

Svjedok: Sav posao s Fimi medijom bio je fiktivan

bojan dimić  (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
30.04.2013.
u 11:27

Dimić koji je od 2007 do 2009 radio u tvrtki Onida rekao je da je Onida počela suradnju s Fimi medijom na prijedlog njegova prijatelja

U nastavku suđenja za aferu Fimi media svjedočili su Bojan Dimić, koji se lani nagodio s USKOK-om na pola godine zatvora, te bivša tajnica optuženog Ive Sanadera Helga Draženović. Dimić koji je od 2007. do 2009. radio u tvrtki Onida kazao je da su započeli suradnju s Fimi medijom na prijedlog njegova prijatelja Marina Frčka, koji mu je rekao da Fimi media ima velik promet i da im treba izvući novac s računa.

- Sav posao između Fimi medije i Onide bio je fiktivan - priznao je Dimić koji je za taj fiktivan posao nagrađivan s deset posto provizije. Inače, Dimić, po struci inženjer telekomunikacija državi je prema potpisanoj nagodbi s USKOK-om, morao vratiti 1,8 milijuna kuna. Fiktivno poslovanje Onide s Fimi medijom dogovorio je na sastanku s Anitom Lončar-Papeš, koju je poznavao od ranije, a na sastanku je bila prisutna i optužena Nevenka Jurak, vlasnica marketinške agencije Fimi media.

Dimić je svjedočio da je bilo dogovoreno da će Onida fakturirati poslove za Fimi mediju koji nisu obavljeni, a nakon što bi ti fiktivni poslovi bili plaćeni on je 90 posto novca uglavnom predavao Aniti Lončar - Papeš, a ponekad je kod predaje novca bila prisutna i Jurak. Proviziju u iznosu od 10 posto zadržao bi za sebe. Kazao je i da se na specifikacijama koje je radila Lončar-Papeš isprva navodilo da se radi o poslovima informatizacije, a nakon toga i poslovima koje je Fimi media odrađivala za svoje klijente poput izrade logotipa, dostave i slično. Na pitanje tužiteljice kazao je da je fiktivna suradnja Onide s Fimi medijom trajala od početka 2006. do kraja 2009. Nakon Dimića svjedočila je Sanaderova bivša tajnica u Vladi Helga Draženović, govoreći da su svi sastanci s premijerom tada bili najavljeni, vremenski ograničeni i dogovoreni s predstojnicom njegova ureda.

- Branka Pavošević i Mladen Barišić nekoliko puta su dolazili kod Sanadera na sastanke, na kojima je bilo više ljudi. Kod premijera nije mogao bez najave doći ni predsjednik države, ni predsjednik Sabora, a kamoli netko drugi - svjedočila je Draženović. Suđenje se nastavlja 6. svibnja kada bi se na klupi za svjedoke trebali pojaviti Sanaderov tjelohranitelj Davor Blažević Tigar, ministar Branko Vukelić, HDZ-ov dužnosnik Mladen Lacković i splitski ugostitelj Željko Bilić.

>>'Sanader je nedjeljom išao na misu, a ne na kavu s Barišićem'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije