Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja

Svjedok: Protivio sam se puštanju Igora Breškića na vikend

zatvor
Arhiva VL/PIXSELL
12.05.2010.
u 14:47

Svjedočio je Franjo Špranec, bivši djelatnik Kaznionice u Lepoglavi.

Na niz nepravilnosti koje su se događale upozoravao sam i Upravu za zatvorski sustav. Tako se znalo događati da je zatvorenik otišao vani na vikend, a da za to nije bilo zakonske osnove. Takav primjer je Igor Breškić (ubijen u studenome 2005. u obračunu s policijom nakon što je orobio poštu u Svetoj Klari, op.a.), čijem sam se izlasku na vikende protivio jer je bio povratnik. Pa meni se znalo događati da mi je zatvorenik premješten za zatvorenog odjela na poluotvoreni, a da ja za to ne znam - svjedočio je Franjo Špranec, bivši djelatnik Kaznionice u Lepoglavi, na suđenju bivšim čelnicima kaznionice optuženima za zloporabu položaja i ovlasti.

Stjepana Loparića, bivšeg ravnatelja kaznionice te Nevena Putara i Ivana Benčeka USKOK tereti da su nezakonito pogodovali nekim zatvorenicima, među kojima je i Hrvoje Petrač. Svjedok Špranec jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu kazao da Petrač nije bio u skupini zatvorenika o kojima je on vodio brigu te je dodao:

- Jednom sam s njim razgovarao, kada mu je bio rođendan.

- Razgovarali ste s njim zbog rođendana? - pitala ga je Koraljka Bumči, predsjednica vijeća.

- Bio sam dežuran, pa sam mu uručio čestitku koju mu je za rođendan poslao pokojni gospodin Pukanić - odgovorio je svjedok.

Da kontakata s Petračem nisu imali, kazali su i svjedoci Danijel Županić i Josip Rešetar, koji su u svojim iskazima istaknuli i kako je stanje u Lepoglavi teško jer je kapacitet premašen i do 145 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije