Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Svjedok: Nisam znao da je Matanić u mojoj garaži sakrio oružje

suđenje pukanić
Foto: POOL/PIXSELL
1/4
21.04.2010.
u 11:20

D. Anić svjedočio je o svojem odnosu s Robertom Matanićem i ostalim optuženicima.

U nastavku suđenja za likvidaciju novinskog nakladnika Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjiča jutros je na klupu za svjedočenje sjeo Dario Anić (40). Anić je kazivao o prijateljstvu s optuženim Robertom Matanićem i o svojem odnosu s ostalim optuženicima. Prvi ili drugi vikend u rujnu 2008. Anić je u kući organizirao roštilj za 20-ak uzvanika kako bi s njima proslavio kupnju te iste kuće. Na janjetinu su došli Robert Matanić, Luka Matanić, Amir Mafalani i Bojan Gudurić, za kojega Anić pretpostavlja kako ga je na zabavu doveo R. Matanić.

Prema Anićevu svjedočenju, Robert Matanić jedno jutro početkom ili sredinom listopada došao je do njegove kuće, koja je uvijek bila otključana, i otišao u garažu ostaviti neke stvari. Prethodne večeri dogovorili su se da će Robert ujutro navratiti pa je Anić ispričao kako je to jutro još uvijek spavao kada je R. Matanić navratio. Policija je tamo pronašla hrpu oružja, pištolje, municiju, puške i jedan snajper, no Anić tvrdi da nije znao što je Matanić donio.

 Anić je živio u istom stanu koji je kasnije unajmio Matanić, što je danas na zagrebačkom Županijskom sudu potvrdio i vlasnik stana koji ga je obojici iznajmljivao.

Sa Anićevog telefonskog broja čak 78 poziva upućeno je prema broju kojim se koristio optuženi Željko Milovanović, no Anić tvrdi da ga nikad nije upoznao no znao je često posuđivati svoj mobitel. Anić tvrdi i kako je Bojana Gudurića vidio samo jednom, i to kada ga je R. Matanić, pretpostavlja, doveo na proslavu u njegovu kuću. Ipak, Gudurićev broj je sa Anićevog mobitela pozivan tri puta od kraja srpnja do početka kolovoza 2008. godine.

I Robert Matanić imao je pitanje za svjedoka. Prisjetio se razdoblja kada se vratio iz Bugraske pa je upitao Anića je li mu tada pomagao. Anić je odgovorio kako je u tom razdoblju pokrivao sve Matanićeve troškove, i izlaske i ručkove, a stavio mu je i auto na raspolaganje.

- Kad se vratio, najviše je vremena provodio sa svojom curom, Lukom Matanićem i sa mnom, kazao je Anić. Nije uočio nikakvo neobično ponašanje, kazao je, i nije spominjao nikakvo planiranje zločina i kaznenog djela za koje ga se tereti.

- Vidjeli smo se i nakon Pukanićeva ubojstva, i Robert se tada normalno ponašao, kazao je svjedok dodajući kako se samo jednom čuo s Matanićevim odvjetnikom, i to još u početku kada je ovaj pristao braniti R. Matanića.

Ključne riječi

Komentara 3

OH
ohhh
15:00 21.04.2010.

što je i svjedok iz hdz-a?

AV
avijaticar
15:43 21.04.2010.

ruse se malo po malo ko kula od karata sta je bilo za ocekivati i nije im sad lako,samo pitanje je ko je narucitelj.da je duhanska mafija ne bi se trebalo ubiti jos dvije osobe u zagrebu tada.bog zna jel cemo ikada saznati.zanmljivo je da je golemovic znao za milovanovica,bilo je tu jos vise izvrsitelja cini se.puki izdali su te ,svi,pocivaj u miru

Avatar Bjeda
Bjeda
16:14 21.04.2010.

Covjek nije znao....Kod nas i od onih odgovornih na celu drzave,sabora ili cega god,kad dode do nekog optuznog prijedloga ili slicno,dobiju laganu ameziju..Tako da fakat vjerujem covjeku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije