Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jakušić

Mamićev svjedok osuđen na tri godine i mora vratiti tri milijuna kuna

Županijski sud Zagreb
Foto: Anto Magzan/Pixsell
04.02.2016.
u 06:45

Željko Jakušić svojedobno je bio svjedok na suđenju Mamićevu nećaku koji je oslobođen zahvaljujući njegovu iskazu

Željko Jakušić na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti, a mora vratiti i tri milijuna kuna. Prema optužnici, Jakušića se teretilo da je od 1. prosinca 2006. do 7. veljače 2007. kao direktor Druge grupe d.o.o. sa žiro-računa podigao oko tri milijuna kuna koje je utrošio za osobne svrhe.

Jakušić se na objavi presude nije pojavio, a ovakva mu je kazna izrečena jer je riječ o velikoj šteti koja je počinjena u kratkom vremenu te jer je već osuđivan zbog sličnih djela.

Zanimljiva je i činjenica da je Jakušić svojedobno bio svjedok na suđenju Mislavu Mamiću, nećaku Zdravka Mamića, te da je Mamić mlađi oslobođen optužbi upravo zahvaljujući Jakušićevu iskazu.

Naime, mlađem Mamiću sudilo se jer je 2008. u Sesvetama pijan skrivio nesreću u kojoj je poginuo Vjekoslav Švigir (82). Imao je 1,5 promila alkohola u krvi. Iako je Mislav Mamić prvotno bio osuđen na dvije godine zatvora, ta je presuda ukinuta, a na ponovljenom je suđenju oslobođen uz obrazloženje da se ne može sa sigurnošću utvrditi je li Mamić skrivio nesreću zbog svoje alkoholiziranosti ili je krivac bio drugi vozač, što je tvrdio svjedok Jakušić. Jakušić se kao svjedok pojavio doslovno u posljednjem trenutku te je kazao kako je vozio iza kamiona dok je ispred njega bio bijeli golf koji je odjednom skrenuo u suprotni trak, odnosno u trak kojim se kretao Mamić.

– Golf se ipak vratio u svoj smjer, a okrivljeni Mamić tada je skrenuo u desni trak i udario u prikolicu – svjedočio je Jakušić u travnju 2009. o fantomskom golfu koji do tog trenutka nitko na suđenju nije spominjao.

>> 'Bivša tužiteljica rekla mi je da me neće teretiti'

Komentara 9

SU
subara
07:13 04.02.2016.

Ka u filmu. Sramota za jednu državu. Nije mi samo jasno kako su svi slijepi na sve što se dešava. Uhvate nekog jadnog seljaka da proda kilogram duhana na crno,odmah u novine,odmah pravosudje napravilo dobar potez. A ovi sa milijunima,ubiju čovjeka,pa na riječ svog lopovskog prijatelja izlaze iz svega čisti kao suza.

Avatar mojrodjo
mojrodjo
08:35 04.02.2016.

koji sudac ga je pustio dajte ime da znamo. mozda neko nas nekog zgazi pijan drogiran pa da znamo gdje podmazat.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
08:11 04.02.2016.

netreba previše brinuti-kolinda ga spašava u sljedečoj turi- pa ona je mamičeva frendica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije