Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Svjedok Mataniću: Nadimci su ti bili Snažni, Jaki i Ubica

pukanić
POOL/PIXSELL
28.04.2010.
u 09:44

Erceg je govorio i o novcu koji je Mataniću stigao u zatvor, o čemu je u istrazi svjedočio Dražen Golemović.

Tko je boravio u kojoj prostoriji zatvora u Srijemskoj Mitrovici, tko se s kime rukovao, kakvi su međusobni odnosi zatvorenika... samo su neka od pitanja na koja je odgovor od zaštićenog svjedoka Dušana Ercega jučer u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda pokušavao doznati Robert Matanić, prvooptuženi za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Prešao granice

No Matanić u svom naumu nije bio uspješan, a Ivana Kršul, predsjednica sudskog vijeća, više ga je puta opomenula zbog načina na koji je postavljao pitanja.

– Po šesti vas put pitam, iznosite li vi to obranu? To vaše pripovijedanje nema smisla, samo gubimo vrijeme, a vi ste već toliko prešli granice onih okolnosti na koja možete postavljati pitanja svjedoku – upozorila je sutkinja Matanića, nakon što je on po tko zna koji put pokušao Ercega “nacimati” da odgovori kako je Matanić zamislio.

– Ali ja nisam stručan... – počeo je nesuvislo Matanić objašnjavati.

– Držite se predmeta postupka – prekinula ga je sutkinja.

Erceg je odgovarajući na Matanićevo pitanje o novcu koji je dobio u zatvoru kazao:

– Jedan mi je zatvorenik pričao kako mu je netko u Hrvatskoj, iz okolice Rijeke, dužan novac. On je nazvao i taj je novac za tebe stigao – kazao je Erceg.

Matanićevi nadimci

O tome je u istrazi iskazivao Dražen Golemović, kazavši kako ga je iz Mitrovice nazvao prijatelj i tražio novac za Matanića. Golemović je bez previše pitanja novac dao osobi koja je po njega poslana. Matanića je dalje zanimalo koje je nadimke imao. – U Hrvatskoj ili Bugarskoj? – pitao je Erceg. – Recite sve njegove nadimke koje znate – umiješala se sutkinja. – Pa zvali su te Snažni, Jaki, Iskompleksirani, Slobo i Ubica – kazao je svjedok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije