Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje dr. Babiću

Svjedok: I uganuti zglobovi priznavali su se kao invaliditet

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.02.2015.
u 20:00

Osim medicinske sestre, saslušan je i liječnik Ivica Cindrić, koji se 1992. u sanitetskom vodu izmjenjivao na terenu s optuženim Babićem

Ja sam medicinska sestra koju nitko nije mogao potkupiti. Dr. Mijo Fett nije me nikada tražio da u nalaz neke druge osobe unesem podatke dr. Ivice Babića niti sam to učinila – svjedočila je jučer na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu umirovljena medicinska sestra Helena Ratić u nastavku suđenja liječniku Ivici Babiću optuženom za ratno profiterstvo. Liječnika Fetta, koji je glavni svjedok optužbe i koji tvrdi da je na Babićev zahtjev lažirao njegovu liječničku dokumentaciju kako bi ostvario status ratnog vojnog invalida, svjedokinja je opisala kao prevrtljivog.

Osim medicinske sestre, saslušan je i liječnik Ivica Cindrić, koji se 1992. u sanitetskom vodu izmjenjivao na terenu s optuženim Babićem, a taj je svjedok potvrdio kako je jednom prilikom početkom 1992. morao ostati nekoliko dana duže na terenu jer je Babić išao na neke preglede.

– Uganuti zglobovi priznavali su se kao invaliditet jer su nastali u obrani suvereniteta – dodao je.

>> Fett na sudu: 'Babić me tražio da unesem lažne podatke'

Komentara 16

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:44 22.02.2015.

3700 eura se placala cijela mirovina a ne samo invalidnost. Jedini uvjet je bio da si imao dokaz da si bio u ratu, a poslije ce pretragama naci da bolujes od necega sto si "stekao u ratu". Ljudi su od secerne bolesti postajali strasni invalidi, od cira na zeuldcu, od migrena,......

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:05 22.02.2015.

Pojedinci su napravili biznis od sudjelovanja u domovinskom ratu i osigurali se za cijeli život, na štetu istinskih HRVI i svih nas.

NV
novo vriijeme
21:18 21.02.2015.

Bar i jednoj stvari Gabrić i Rajko Ostojić su bili složni, treba prepoloviti plaće liječnicima da odsele iz Hrvatske, zaposliti najgore lijelnike trećeg svijeta koje zapad neće, urušiti državno zdravstvo i očerupati građane po privatnim ordinacijama. Jedina prepreka je bioo liječnički sindikat, ali to nije ovoj dvojici problem , Miljenici Josipovića su začas spakirali predsjendiku sindikata liječnika neku tužbu . Jedno nisu računali da će potaknuti stvaranje Udruge Bolničkih liječnika koja je još jača i opasnija od Babića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije