Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za ubojstvo

Svjedok: Fanjak je često bio pijan, a onda željan svađe i spreman na tučnjavu

fanjak, suđenje
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
16.05.2017.
u 14:32

Miji Fanjku sudi se za ubojstvo Tomislava Rendulića (21) kojeg je lani na kupalištu u mjestu Zadobarje kod Karlovca na mjestu usmrtio hicem iz kubure

Mijo Fanjak znao je često piti, a onda je bio svadljiv, tražio je razloge za tučnjavu. Pio je pred lokalnom trgovinom svakog dana, kao i puno njih. I tog je dana bio pripit. Kartao je s nama za stolom na kupalištu, a onda odjednom ustao i otišao doma. Kada se vrati, tjerao je Tomislava s kupališta, govorio mu da bježi s kupališta i spočitavao mu da mu je rekao da će ga baciti u vodu, ali Tomislav nije ulazio u sukob s njim, nije mu odgovarao. Niti prije nije bilo sukoba među njima na kupalištu. Svi se mi znamo godinama, Fanjak je kod nas u KUD-u i svirao violinu, da bi onda otišao u drugi KUD. I igrao je nogomet sa svima nama i nitko ga nikada nije tjerao s kupališta –svjedočio je Dragutin Sudac o Miji Fanjku kojemu se sudi za ubojstvo Tomislava Rendulića (21) kojeg je lani na kupalištu u mjestu Zadobarje kod Karlovca, na mjestu usmrtio hicem iz kubure koju je ilegalno posjedovao.

Sudac i supruga Ljiljana sudu su izjavili da su ostali zatečeni kada je Fanjak ispod košulje izvukao kuburu i uperio je prema Tomislavu i zapucao, jer takvo što nisu očekivali.

– Pokušavali smo pomoći Tomislavu jer je odmah pao, a Mijo je ponovno došao s napunjenom kuburom i rekao Tomiju da će ga  dokrajčiti i da mu neće pomoći niti njegov susjed. Srećom, uspio sam ga spriječiti da puca, a kasnije sam ga, u pokušaju da mu otmem kuburu koju je čvrsto držao, udario u glavu dva puta – dodao je Sudac. Sud je naredio psihijatrijsko vještačenje Mije Fanjka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije