Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se zbilo?

Svjedoci: Kruzer se umalo nasukao. Ministarstvo: Nije!

kruzer,Holland America
Foto: Snimio čitatelj Damir Delić
1/4
Autori: tli/VLM, ig/VLM
10.06.2013.
u 14:53

Svjedoci kažu da je kapetan u posljednji trenutak uspio ispraviti brod jer je doplovio na tek nekoliko metara od obale

Kapetan kruzera Holland America u posljednji je trenutak spriječio nasukavanje ovog prekrasnog kruzera na plaži pod južnim padinama splitskog Marjana. 24sata pišu da je Holland America danas ujutro pristao na splitskoj plaži poznatoj pod nazivom Obojena svjetlost. Ali nemirno more, valovi i jak vjetar odvukli su ga s mjesta usidrenja i umalo prouzročili veliku štetu.

Svjedoci kažu da je kapetan u posljednji trenutak uspio ispraviti brod jer je doplovio na tek nekoliko metara od obale. Nagađaju da mu je najvjerojatnije popustilo sidro. U Lučkoj kapetaniji kažu da nisu dobili prijavu ni za kakvu izvanrednu situaciju. Kruzer je stabiliziran i trenutačno se nalazi na sigurnoj udaljenosti od obale.

Njihove navode potvrđuju i u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

– Tijekom dolaska i boravka kruzera nizozemske zastave imena New Amsterdam, dužine 291 metara sa 2143 putnika i 865 članova posade, nije došlo ni do kakve ugroze sigurnosti putnika, posade, ni broda. Također, minimalna udaljenost kruzera od obale nije ni u jednom trenutku bila ispod 500 metara, a trenutačno se brod nalazi na 900 metara od obale. Kruzer je uplovio jutros u 7.30 sati na sidrište luke Split, a doplovio je iz Venecije. U 8 sati započeo je iskrcaj putnika, a jedino je zbog vjetra dolazilo do manjih manevara. New Amsterdam danas u 17 sati isplovljava prema Dubrovniku – priopćilo je resorno ministarstvo.

>>Imate fotografiju ovog kruzera? Možete je poslati na naš mail dojavi@vecernji.net

>>Izbio požar na kruzeru koji je plovio prema Bahamima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije