Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kemijsko oružje

Svjedoci: Džihadisti napadaju Kurde u Kobaneu bojnim otrovima

turska granica
Foto: Reuters/PIXSELL
22.10.2014.
u 22:08

Nakon što su pregledali nekoliko tijela ubijenih Kurda, liječnici su potvrdili sumnje da je ISIL koristio bojne otrove kao što su klor i fosfor.

Kurdski stručnjak za bojne otrove Ibrahim Muslim objavio je na Facebooku fotografije nekoliko ubijenih kurdskih boraca i civila tvrdeći da su ubijeni bojnim otrovima koje ISIL koristi u napadu na grad Kobane.

Nakon što su pregledali nekoliko tijela ubijenih Kurda, liječnici su potvrdili sumnje da je ISIL koristio bojne otrove kao što su klor i fosfor.

Kurdski borci pešmerge još nisu dobili dopuštenje Turske da prijeđu granicu i pomogno u obrani Kobanea.  

>> Zračni napadi uništili ISIL, povlačenje iz Kobanea sve izglednije 

>> 'Islamska država 
dosad nikada nije ušla u pravi rat sa sirijskim režimom'

Ključne riječi

Komentara 17

PA
pacoje
23:44 22.10.2014.

uskoro cemo cuti i da isil ima nuklearno oruzje, po nesluzbenim informacijama imaju cak i neko oruzje cudno, drze u tajnosti, a kazu da to oruzje ubija polako, za sada samo se sluti da to ima veze sa frekvencijama srca

PA
pacoje
23:54 22.10.2014.

napase irak..navodno zbog toga da ima hemijsko oruzje, ..napravise tamo nestabilno podrucje, navukli mrznju medju sektama i medju klanovima.umjesto stabilizacije cvjetaju destabilizacije i svaki dan se ubijaju ljudi...sa dreuge strane,finacirajuci nerede u siriji , potom obustavljaju podrsku protestantima , opet i tu navukase destabilizaciju i krvoprolice mogu reci cak i "biblijskih" razumjera, da ne kazem ..krizarskih....potom rekli su ako basar asad preuzme akcije sa otrovom napasce mo asada, to basar ucini, a zapad suti...vele mi samo demokratizujemo ,i samo zelimo mir i stabilnost, ali u Egiptu pokazase pravo lice, kakav to mir zele i demokratiju !..o Gazi i palestini i da ne govorimo..koga to zapad hoce da ofarba !?..nije istina ono sto se namece silom kao istina, a niti pravda

PA
pacoje
00:07 23.10.2014.

najveci "isil" je vodjen od Benjamina Netanjahua, a zove se izrael, javno pred kamerama pored ocima nasim, pored onoliko hipokricnih izjava zapada i juga i severa i istoka,gdje diktatori drze vlast..pa ljude tjeraju sa svojih zemljista, obaraju kuce,skole, bolnice ,UN zgrade,ubija 1900 civila, i 600 djece... za 15 dana..i pored toga imaju podrsku zapada..samo zato sto su drugi muslimani a drugo cionisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije