Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESNA ISPOVIJEST
Povratak na članak

Svjedočanstvo zarobljenice logora: Žene su ubijali i silovali, a mnoge će odnijeti istinu u grob

Nakon nekoliko godina života u hotelskoj sobici u Zagrebu, Fanika se vratila kući u svoj rodni grad. Naglasila je kako je odluka o povratku bila normalna stvar, jer nikada nije dvojila gdje je njezin dom i gdje želi nastaviti svoj život.

Komentari 43

Avatar Zzzz
Zzzz
14:55 20.11.2020.

Srbija nakon 30 godina još uvijek nije u stanju priznati krivnju i preuzeti odgovornost, to je zaista nevjerojatno i nije čudo da nitko ne želi imati posla s njima. Pametnije bi im bilo da se ugledaju na Njemačku i Francusku.

VL
KA
kamenjar47
15:54 20.11.2020.

Svaka cast i postovanje ovoj hrabroj gospodji.

VL
MA
matkopeic
16:07 20.11.2020.

Ovakve životne ispovijest gospođe koja je bila u logoru nas koji nismo preživjeli te traume i neposredne gubitke opominje da mi nismo ti koji daju oprost, nego oni koji su nažalost imali direktne ratne tragedije u svom životu. Oni jedinini imaju pravo govoriti o oprostu.....a ne foteljaši i državni službenici.

VL
BL
Blacknemesis8
15:18 20.11.2020.

Nema oprosta. Nema zaborava. Tako nesto se nezaboravlja. Glavu gore. Svi smo ovih dana uz Vas. U mislima i srcu. Pozdrav svim Hrvatima ma gdje bili.

VL
DU
Deleted user
15:25 20.11.2020.

Znači, zna se da su bili maštoviti u zlu pa su: silovali, sakatili, klali, premlaćivali do smrti, strijeljali bez suda, pilali na cirkularu, razapinjali, raznijeli čovjeka topom iz tenka, kastrirali, igrali odbojke (to je odgurivanje žrtve uz ubadanje nožem paa ga guraju u krug), pekli ljude u krušnoj peći, tjerali članove obitelji da gledaju kako im muče bližnje, pili krv... To nije više niti za ratni sud jer nema suda za takve divljake. Ovo je galerija za pakao spremnih i za antropologe interesantnih likova da samo vide koliko nisko se pripadnici ljudske vrste mogu spustiti ako im se da slobodu da rade što žele i ako ih se ne kultivira. I sve to uz odobrenje i organizaciju JNA. Služio sam JNA i bilo je te bezbožne bagre spremne ubiti dušu u čovjeku. Točno se moglo osjetiti da će to tako završiti. To je potpis KOS-a.

VL
Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:49 20.11.2020.

Nikad oprostit,nikad zaboravit!

VL
Avatar TheJack
TheJack
16:39 20.11.2020.

Vjerodostojno, 30 godina nakon.

VL
PR
prokurator
15:41 20.11.2020.

užasne, potresne ljudske priče, kojih se prisjećamo svakog studenog, uvijek zapravo potvrđuju jedno: kad krene rat, otvore se vrata pakla. svaki rat je sličan ili gotovo isti, razlikuju se samo brojke. a naše su, sreća u nesreći, bile čak i manje u usporedbi sa drugima. NE DOZVOLITI više nikada ratova, ni kalkuliranih, ni dogovorenih, čak ni obrambenih, nikakvih!

VL
Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
17:31 20.11.2020.

Koliko je samo ovakvih prica bilo poslije Jasenovca...

VL
Avatar Kurcoff
Kurcoff
15:29 20.11.2020.

.....Zatvorenike držali u podrumu škole, spajali ih na struju i palili plamenom iz boce plina pa zalijevali octom po genitalijama i ocima.......Zatocili i bivšeg pomocnika vladina povjerenika za Pakrac, spojili su ga na strujni induktor i mucili...Zatvorenike su mucili ii na Zagrebackom velesajmu, ispod vrata su puštali sumporni dioksid.......Srpskom zarobljeniku žicom puštali struju u debelo crijevo........"Gurali su im petožilne kabele u gu*icu, otvarali smo im rane i po njima prosipali sol ili ocat. Uglavnom, nismo dozvoljavali da prestanu krvariti" Na sudenju je na površinu isplivalo još užasa za koje su odgovorni mercepovci....................Možda i najstrašniji zlocin mercepovaca je ubojstvo cijele obitelji Zec. Metak u glavu ispalili su u glavu 12-godišnjakinji.....Za ubojstvo djevojcice Aleksandre Zec i njezinih roditelja nitko nije odgovarao..................Kako Hrvatska tretira takvog Mercepa? Kolindi je bio VIP gost na inauguraciji, a sad se, umjesto da je u zatvoru, brcka u toplicama

VL
HE
Hejterkojimrzisve
14:45 20.11.2020.

Hahaha, 'pomirenje' je trajalo samo jedan dan. Sad opet klerofasisticka prenemaganja i sijanje mrznje .... FUJ!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.