Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješena dilema

Svima otpremnine: Brodosplit vraća 2000 ljudi na posao

Brodosplit
Ivo Čagalj/PIXSELL
26.07.2013.
u 12:56

Gotovo svi zaposlenici, njih 3300 dobili su otkaze uz otpremnine, a oni koji su novom vlasniku Tomislavu Debeljaku potrebni za nastavak proizvodnje, vratit će se na posao.

U Brodosplitu su direktori započeli s priopćavanjem radnicima kome će biti ponuđeni novi ugovori o radu. Njih 2000 vratit će se nazad u Brodosplit pa bi ovime trebala prestati neizvjesnost među škveranima. Gotovo svi zaposlenici, njih 3300 dobili su otkaze uz otpremnine, a oni koji su novom vlasniku Tomislavu Debeljaku potrebni za nastavak proizvodnje, vratit će se na posao. Uz ovih 2000 radnika, još ih je 500 zadovoljilo sve stručne i radne kriterije, kažu u Brodosplitu, ali za njihovim radom trenutačno nemaju potrebe.

– Čim se pojavi potreba u Škveru, a projekcije govore kako će se to dogoditi tijekom iduće godine, tim će se radnicima tada ponuditi posao u prioritetu – poručuju iz Odjela za odnose s javnosti Brodosplita.

Dobili su službenu potvrdu da svi radnici koji su u odobrenom programu zbrinjavanja imaju pravo na isplatu otpremnine bez oporezivanja, dakle uključivo i one radnike kojima će biti ponuđen posao u tvrtki i povezanim poduzećima u kojima su dobili otkaz. Tako je razriješena dilema, koja se zadnjih dana pojavila u javnosti, o tome trebaju li se ili ne oporezivati otpremnine onim radnicima koji će dobiti nove ugovore o radu, odnosno onim radnicima koji će se vratiti na posao.

>>Počela izgradnja Brodosplitove 60-metarske VIP jahte!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije