Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svim čitateljima poklanjamo sličicu s porukom pape Franje

U nedjelju 19. svibnja uz Večernji list ne propustite poruku ljubavi i razumijevanja
17. svibnja 2019. u 17:14 12 komentara 207 prikaza
Svim čitateljima poklanjamo sličicu s porukom pape Franje

Papa Franjo poznat je kao skromna osoba. Kao kardinal nije živio u raskošnoj rezidenciji, nego u malenom stanu u Buenos Airesu, a umjesto službenog vozila, koristio se javnim prijevoz. Nakon stupanja na papinsku dužnost, nije nosio uobičajeni zlatni križ, nego željezni, a u prvom obraćanju javnost je pozdravio s "dobra večer" (buona sera) umjesto uobičajenog katoličkog pozdrava (hvaljen Isus!).

Sličicu s porukom ovoga skromnog velikana potražite u nedjelju 19. svibnja. U svojoj poruci poziva na ljubav i razumijevanje među ljudima, a poruka glasi:

“Voli ljude! Ljubi svakog čovjeka, jednog po jednog. Poštuj svačiji put, bio on ravan ili ne, jer svatko ima svoju priču. I svatko od nas ima svoju priču. Svako dijete koje se rodi obećanje je života koji se iznova pokazuje jačim od smrti. Svaka je ljubav moć za preobrazbu koja teži sreći. Isus nam je dao svjetlo koje svijetli u tami: brani ga, štiti ga. Ta jedina svijeća najveće je bogatstvo povjereno tvom životu.”

Papa Franjo

U nedjelju 19. svibnja pronađite ljubav i razumijevanje u sličici s porukom pape Franje.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Hvala,ali ipak ne. Imam doma Poljaka.

 • misho32:

  ovaj zadnji Papa je u svim slučajevima postupao protiv hrvatskog naroda a svojom izjavom da mu Hrvati smrde, duboko povrijedio taj katolički narod . Ovo poklanjane sličice tog antikrista čitateljima je bezobrazna Večernjakova provokacija "poruka ljubavi i razumjevanja"

 • ujo41:

  ovo nije papa ovo je papak