Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planet budućnosti
Povratak na članak

Svijet u velikoj utrci za traženim mineralom: 'Uskoro bi mogli imati ozbiljne probleme s otpadnim baterijama'

U 2021. samo je litij iskopan u Greenbushesu u Australiji činio više od petine globalne proizvodnje, a očekuje se i daljnji rast. No postavlja se pitanje dugoročne održivosti eksploatacije

Komentari 10

HR
Hrast
23:02 12.11.2022.

Koja laž čovječe, nevjerojatno je kako nas lažu. Litij i ta tehnologija je zapravo jedna od najprljavijih tehnologija uopće. Svaka čast Srbima što su to shvatili i zabranili da se to iskapa kod njih. Pa nije Merkelica bezveze posjetila Srbiju.. Njacka bi litij, ali da se to kopa negdje drugdje. Ljudi, lažu Vas. Tkzv., zelena energija nije zelena uopće, jako je smeđa, ali jako. Progledajte.

VL
WT
WTF!
02:26 13.11.2022.

Zelena agenda + održivi razvoj = putovanje u katastrofu

VL
Avatar nekakav
nekakav
06:45 13.11.2022.

Priče za malu djecu i krupni biznis. Litija nwma dovoljno za naše potrebe, sad ni u budućnosti. Čemu onda tolka jagma? Jer se nema što drugo. Ako znate da litika nema dosta da zamijeni naše sadašnje potrebe, kamoli u budućnosti, zašto idemo u to? Ako znamo da iz baterija nećemo izvući litij, da će velik dio ga ostati... Čemu jašemo na njemu? Ako znamo da sadašnje cijene svega stoje na jeftinoj nafti i plinu, znači li to da smo spremni žrtvovati naš način života zbog osjećaja da nešto možemo promijeniti u vezi klime? Nismo.

VL
DU
Deleted user
06:49 13.11.2022.

Bez benzina i nafte,nema odrzivosti saobracja,znaci nista bez Rusa,Venezuele,Irana,Libije.......

VL
SA
sasha68
09:47 13.11.2022.

molim da mi neko objasni, kako je električni bicikl eko,ako se za njega mora rudariti litij, a obični bicikl pogonjen mojom snagom nije??? čemu uopće proizvodnja toga

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.