Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju mjesta

Švicarska razmišlja o 'izvozu' zatvorenika Francuskoj i Njemačkoj

zatvor
Foto: Danilo Pavletić/PIXSELL
04.01.2015.
u 09:11

Nejasno je kad bi se ovaj plan trebao implementirati te hoće li Francuska i Njemačka dopustiti osuđenicima da odsluže kazne na njihovom tlu

Švicarsko Ministarstvo pravosuđa razmišlja o izručivanju zatvorenika Francuskoj i Njemačkoj jer su njihovi zatvori prenapučeni, piše portal Russian Times.

Šef švicarskih zatvora Thomas Freytag rekao da su kapaciteti zatvora prešli 100 posto, zbog čega se pokrenulo pitanje pod kojim uvjetima zatvorenici mogu odslužiti kazne izvan Švicarske.

U Švicarskoj živi oko 8 milijuna stanovnika, a prema podacima iz 2013. kaznu služi 7.072 zatvorenika. U državi postoji 110 odgojnih ustanova, a maksimalni kapacitet je 7.048 osoba. Sa otprilike 87 osuđenika na 100.000 stanovnika, postotak zatvorenika veći je nego u Njemačkoj (78 na 100.000), ali i niži nego u Francuskoj (107 na 100.000).

Nejasno je kad bi se ovaj plan trebao implementirati te hoće li Francuska i Njemačka dopustiti osuđenicima da odsluže kazne na njihovom tlu.

>> Švicarska tvrtka zaradila na prodaji krvnih derivata

Komentara 4

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
11:17 04.01.2015.

KFOR ne nadgleda nikakve zatvore na Kosovo. To je neistina. CH na Kosovo i u ostalim državama vraća sve osudjenike koji nemaju stalnu dozvolu boravka i one koje to pravo izgube zbog kriminalnih radnji a u zavisnosti od visine zatvorske kazne. Tako i treba, takvim osobama treba ujedno i zabraniti ulazak në sami u CH nego uopće u EU.

MX
Mister X
14:34 04.01.2015.

Da gadno je to u Švici Njemačkoj dok je kod nas situacija takva na 1.236 na 100.000.Hrvata ali je samo zato takav 2mali broj" što ne stignu da sve osude I polove. Vidimo uglavnom se love samo oni koji su su prije 7 -8 i 15 godina činili kriminal. Ali što je tu najjjbolje što mi izgleda jako pametno i pošteno sve se dokaže bez problema tko je što je koliko je prije 15 godina i od svega je najjj to da se to u balkanu "dokaže svjedokom" koji je to vidio i posvjedočio !!!

DO
Dongfeng
14:47 04.01.2015.

Zatvor treba ukinuti jer se njime ne ostvaruje svrha kaznjavanja, a na gubitku su i zatvorenik i drzava. Takav oblik kazne treba primjenjivati samo iznimno. Vecini trenutnih zatvorenika kaznu zatvora treba zamijeniti radom za opce dobro, robijom, novcanom kaznom, smrtnom kaznom uz prethodnu prodaju organa, progonom iz drzave, zatvaranjem u samostan, ili nekom drugom prikladnom mjerom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije