Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj ina - mol

Švicarac bi videolinkom trebao svjedočiti 26. listopada

'14.05.2012., Zagreb - Zupanijski sud, sudjenje Ivi Sanaderu za slucaj Fimi-Media. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Goran Jakuš/PIXSELL
05.10.2012.
u 22:00

Obrana Ive Sanadera predložila je nove dokazne prijedloge, a među njima i korespondenciju Fazakaša i Vesne Trnokop Tante

Obrana Ive Sanadera predložila je nove dokazne prijedloge, a među njima i korespondenciju Fazakaša i Vesne Trnokop Tante

Stephan Hurliman, direktor švicarskih poduzeća Roberta Ježića, preko kojih je, kako stoji u optužnici, organizirano primanje 10 milijuna eura MOL-ova mita namijenjenog Ivi Sanaderu, trebao bi videolinkom svjedočiti 26. listopada. Švicarsko tužiteljstvo tražilo je i da im USKOK pošalje nadopunu zamolnice za ispitivanje, što je USKOK i učinio, a Tamara Laptoš, zamjenica ravnatelja USKOK-a, kazala je da je USKOK u kontaktu sa švicarskim kolegama preko Ministarstva pravosuđa i Eurojusta kako bi se organiziralo Hurlimanovo ispitivanje. On se odbio pojaviti pred sudom, a u zadnjoj odbijenici naveo je da nema ništa novo reći te da ostaje kod iskaza iz istrage. A u tom iskazu naveo je kako mu je Imre Fazakaš, kazao da dolazi uime MOL-a u vezi s isplatom provizije. Fazakaš je pak u svom iskazu to demantirao tvrdeći da nikada nije radio za MOL iako je u spisu njegova posjetnica na kojoj piše da radi za MOL. Zbog svega toga je Hurliman bitan svjedok tužiteljstva, a ako njegovo ispitivanje videolinkom ne bude moguće, sud kao krajnju mogućnost ima čitanje njegova iskaza iz istrage.

>> Sanaderu nakon gostovanja na TV-u rejting porastao čak 5 posto!

>> Opet bez Hurlimanna, no na klupu za svjedoke još jednom će Ježić

Potkraj listopada na klupu za svjedoke još bi jednom trebao sjesti i Robert Ježić. Njegovo saslušanje po službenoj dužnosti odredio je sud kako bi se do kraja razjasnilo na koji je način na račun Ježićeva poduzeća u Švicarskoj uplaćeno pet milijuna eura, za koje USKOK tvrdi da su bili namijenjeni Sanaderu. Kao nove dokazne prijedloge Sanaderova obrana priložila je niz dokumenata, među njima i faks-poruke između Fazakaša i Vesne Trnokop Tante, nekadašnje šefice JANAF-a. Ona je u iskazu kazala da je Fazakaš u pregovorima o projektu Družba Adria sudjelovao kao predstavnik MOL-a, dok je Fazakaš tvrdio da je tamo bio u ime Jukosa. Stoga je Sanaderova obrana priložila spomenute faksove jer je na njima, kako kažu, memorandum Jukosa.

Hoće li ti prijedlozi biti prihvaćeni kao dokaz, odlučit će sud.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:03 05.10.2012.

Fazakaš je pak u svom iskazu to demantirao tvrdeći da nikada nije radio za MOL iako je u spisu njegova posjetnica na kojoj piše da radi za MOL. ====================== Fazakaš : Nikada nisam radio za MOL niti neznam što jee to MOL ? =========== Pitam se : Tko je ovdje Lud ?

TM
tesla moj ponos
23:38 05.10.2012.

Dragi Ivo. Pozdravio te Bajić - prijatelj iz kvarta !

TO
Toni50
23:47 05.10.2012.

Stoga je Sanaderova obrana priložila spomenute faksove jer je na njima, kako kažu, memorandum Jukosa. I dokaz nevinosti Dr. Ive Sanadera ... No kako znamo kod političkog suđenja igra se i ovakva igra koja glasi samo protiv optuženika koji zaslužujee - "metak u čelo i to ideja iz samog vrha pravosudnog sustava" ; Hoće li ti prijedlozi obrane biti prihvaćeni kao dokaz, odlučit će sudac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije