Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Složna sadnja

Svi u školi rado se late motike i lopate da bi vrt bio ponos mjesta

\'podravina - 081210-mikleus - profesori i ucenici osnovne skole mikleus dobili priznanje HTV-a za najuredjeniji skolski vrt na podrucju od posebne drzavne skrbi  snimio dragutin santosi \'
Dragutin Šantoši
08.12.2010.
u 17:27

HRT je školsku zadrugu nagradio za najljepše uređeni vrt među 12 škola na području posebne državne skrbi. Školarci uređuju oko 15.000 kvadrata

Učenici i profesori Osnovne škole Mikleuš iz istoimenoga mjesta pokraj Slatine nemalo su se iznenadili kada su prije petnaestak dana pozvani u Zagreb na dodjelu Priznanja za najljepše uređeni školski vrt na područjima posebne državne skrbi u Hrvatskoj.

Zasadili 120 stabala

U jakoj konkurenciji među 12 škola na PPDS-u Hrvatska televizija dodijelila im je najviše priznanje.

Gotovo 15.000 četvornih metara dvorišnoga prostora, na kojemu je zasađeno nekoliko stotina sadnica borova i drugog drveća, održava Školska zadruga na čelu s profesoricom biologije Barbarom Vidović.

U zadruzi aktivno sudjeluje tridesetak učenika, ali i drugi mikleuški osnovnoškolci rado se prihvate motike i lopate i uređuju okoliš.

– Lani smo iskrčili stari zapušteni voćnjak, dovezli desetak kamiona humusne zemlje i na tome dijelu zasadili oko 120 sadnica drveća i ukrasnog raslinja. Sve to ne bismo uspjeli bez Hrvatskih šuma, koje su nam darovale sadnice, i njihova djelatnika Mate Štimca, koji nas je pak poučio kako da se brinemo o mladom drveću. Zasijali smo i travu pa se već ovo ljeto vrt pokazao u punom sjaju – kaže ravnatelj Dragan Kraljik i zahvaljuje svima koji su djeci omogućili da nakon nastave naučena znanja mogu primijeniti i u praksi.

Svaku sadnicu zasadili su vlastitim rukama, drveće i raslinje raste bez oštećivanja jer sami paze da im netko ne uništi muku.

Skromnost je vrlina

O svom lijepom vrtu mališani u Mikleušu nerado govore, ali su nam zato ponosno pokazali svoje cvjetnjake i ukrasno grmlje koje okružuje prilaze školi te najavili da će do idućega proljeća njihovo školsko dvorište biti još ljepše.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije