Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin se mogao izbjeći

Svi smo znali da se Ivan teško nosi sa smrću prijatelja

Županja braća
Foto: Facebook
1/5
13.10.2014.
u 08:15

Policajac koji se rekreirao na stadionu pokušao je pomoći Zoranu Vukorepi. Mladić je bio mrtav tri minute nakon što mu je brat prerezao aortu

– Tragedija je to velika i ne mogu ni zamisliti kako se roditelji osjećaju. Oni su najveća žrtva u ovoj tragediji. Lako je sada biti pametan, ali mislim da su institucije zakazale jer nisu pomogle Ivanu kojega je smrt prijatelja Miroslava od prije četiri godine, pogodila i mučila. Psiholozi i socijalni radnici su trebali razgovarati i pomoći mladiću jer svi smo mi u Županji, pogotovo mi susjedi, znali što ga muči, a znali smo da ga prijatelji i brat zadirkuju spominjući Miroslava.

On je imao 17 godina tada i prirodno je da je pobjegao, to bi svatko u tim godinama napravio jer se uplašio. Lako je nama sada govoriti da je trebao pomoći prijatelja i zaštititi ga, ali treba imati petlju pa to tada učiniti. Do ovoga sigurno ne bi došlo da su stručnjaci, pedagozi i psiholozi, nekako ukloniti taj osjećaj krivnje za prijateljevu smrt koji ga je opterećivao četiri godine. Šteta mladih ljudi – kaže Županjac, susjed obitelji Vukorepa na pokopu Zorana Vukorepe (24) kojega je u četvrtak predveče nakon svađe i zadirkivanja, razbijenom bocom iz koje su malo prije toga potezali rakiju, ubio brat Ivan (21).

Na županjskom groblju na ispraćaju Zorana okupilo se mnoštvo Županjaca, najviše mladih, a takvih tužnih okupljanja u Županji je bilo i previše. Prije četiri godine su ispratili na vječni počinak Miroslava Tunjića, prije godinu i pol trojicu 20-godišnjaka poginulih u prometnoj nesreći, a prije godinu dvojicu mladića koji su se automobilom zabili u drvo.

Za sve je kriva kriza

– Za sve to je kriva kriza u kojoj smo već godinama. Mladi su bez posla, lutaju gradom, na stadionu se opijaju, prepušteni su ulici i ne treba čuditi što se ovakve tragedije događaju. Da su imali posla, nekakvu zanimaciju, do voga ne bi došlo. Ne pamtim da je ikada u Županji brat ubio brata, a i inače nije kod nas bilo ubojstava kao drugdje – kaže Županjac Iva Oršolić dodajući da je poznavao obojicu mladića "iz viđenja", ali ga je svejedno šokirala ova tragedija i najviše mu je žao roditelja koji će s tim morati živjeti.

Neslužbeno doznajemo da je Zoran zadobio razbijenim komadom boce ubodno-reznu ranu s desne strane vrata, točnije na prijelazu vrata i prsne baze i pri tom je prerezana aorta. Smrt je nastupila vrlo brzo - nakon što je prerezana aorta, nastupilo je stanje šoka, za manje od minute je izgubio svijest i mrtav je bio u sljedeće tri-četiri minute. Zato nije pomoglo ni što je policajac, koji se rekreirao na stadionu, pokušavao ručnikom i odjećom, zaustaviti krvarenje pa je Zoran bio mrtav kada je došla hitna iako su njegovi prijatelji imali osjećaj kako je davao znakove života dok su ga stavljali u vozilo hitne.

Pritvor zbog ubojstva

Županijski državni odvjetnik, Božidar Piljić je potvrdio da je Ivan Vukorepa ispitan, ali ne smije govoriti o detaljima, osim da je uhićen zbog ubojstva. - Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 9. listopada u Županji, tijekom verbalnog sukoba, u nakani da usmrti Z. V. zadao mu udarce krhotinama razbijene staklene boce u predjelu vrata nanijevši mu teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je odmah preminuo. Zatražili smo da sudac istrage osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke što je on i prihvatio - kaže Piljić.

>>Otac u oči gledao sina i jecao: Što si to učinio?

>>Posvađao se s bratom pa ga usmrtio bocom

Komentara 7

VK
vječni krojf
11:23 13.10.2014.

Ne treba sada (opet)traziti krivca u drzavnim institucijama.Ne,Institucije nisu zakazale,ne mogu oni pomoci onima koji to nece.Roditelji,braca,prijatelji,oni su zakazali.Ako je momak imao psiho probleme to su najbolje mogli uociti roditelji i braca i zatraziti pomoc,a ne ubiti ga i sada neka drugi odgovaraju.Ne,ovdje se radi o necem drugom.Ne mogu shvatiti da brat ubije brata onako zbog nicega ili zbog neke ne osobne odgovornosti.Umjesto da zastiti brata od raznih zadirkivanja on ga jednostavno ubije.Ovdje se pise nekako premalo o samom dogadjaju,vise se pise tko bi mogao sve biti kriv.Ja kazem da nitko drugi nije kriv osim okrutnog ubojice,a sada bi morale proraditi razne institucije i ispitati tko je tu jos sukrivac,jer u toj obitelji nesto ne stima pa da se nebi jos nesto desilo.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
10:31 13.10.2014.

Zanima me kako bi to izgledalo da timovi psihijatara i psihologa vrludaju državom i traže one koji su doživjeli neku tragediju, a takvih ima na tisuće te ih nagovaraju da nikoga ne ubijaju zbog toga, a nipošto braću-smiješno-ubojicu treba doživotno strpati u buksu da ostali mogu mirno živjeti i to je rješenje

PR
pravica
10:10 13.10.2014.

Ponavljam komentar od 11.10. 2014 na istu ovu temu. Bilo bi dobro da izvučemo pouke i da se ovo nikada više ne ponovi Ovo je zaista velika tragedija, te je teško bilo što reći. Iz onoga što su objavili mediji može se zaključiti da je nesretni mladić doživio jednu veliku tragediju prije četiri godine kada je život tragično izgubio njegov prijatelj Tunjić. Kao 17-godišnjak on se uplašio i pobjegao trčeći 7-8 kilometara od Gradišta do Županje. Njegova reakcija je bila normalna za mladića te dobi, naravno da vršnjaci i društvo to nisu najbolje razumjeli pa su mu spominjući taj događaj činili veliku štetu. Gdje je bila struka, socijalna skrb, dakle oni koji su stručni za to plaćeni. Oni su morali prepoznati problem i mladiću pružiti potrebnu pomoć. Ovo nije prvi puta da su zakazale mjerodavne institucije, ali na žalost kao i mnogo puta do sada pretpostavljam da naše društvo neće izvući pouke. Obitelji Vukorepa najiskrenija sućut za ono što ih je snašlo i božji blagoslov da sve to izdrže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije