Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema mjesta u vrhu

Svi propusti koji su upropastili Jadranku Kosor

'26.05.2011., Trg svetog Marka 2, Zagreb - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor dala je kratku izjavu o uhicenju Ratka Mladica u Srbiji.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
15.06.2012.
u 09:00

I Domagoj Ivan Milošević i Darko Milinović, pokazuje Karamarko, ostaju u hijerarhiji

Još prije održavanja izbornog sabora HDZ-a svima je, osim Jadranki Kosor, bilo jasno da će ona biti teško poražena na unutarstranačkim izborima.

Htio biti džentlmen, ali...

U tom trenutku Tomislav Karamarko smatrao je da se nakon izbora prema njoj treba odnositi džentlmenski. Milan Kujundžić, naprotiv, smatrao je da je treba izbaciti sa svih funkcija, no smirio ga je Drago Prgomet, koji se bio ipak složio da J. Kosor ostane potpredsjednica Sabora i nakon izbora.

Karamarko, premda su ga žestoko nagovarali da je "počisti", bio je dosljedan i namjeravao je ostaviti bivšu predsjednicu stranke na visokoj saborskoj funkciji, koja je ionako više protokolarna, šminkerska, a nije politički važna. No, onda nastupa "tajfun", J. Kosor preko medija počinje vuči poteze koji žestoko ljute novo stranačko vodstvo.

Prema izvorima iz vrha stranke, J. Kosor izmišlja kako joj se Karamarko ne želi javiti, plasira u medije da ga se ona boji, a najveća joj je bojazan da će izgubiti vozača, auto i posebni saborski ured. U isto vrijeme Karamarko odlazi u posjet Milinoviću koji je nakon manje operacije završio u bolnici. Milinović javno priznaje novo vodstvo i ostaje u igri. Karamarko u Međimurje vodi i drugog stranačkog oponenta, Miloševića, te pokazuje da će i Milošević biti dio stranačke hijerarhije. I najžešći protivnik Karamarka, Kujundžić nakon svega dva dana potpuno smiruje retoriku i ne istupa više protiv Karamarka.

I dalje se ne smiruje

No, J. Kosor se ne smiruje, pa je maknuta iz stranačke hijerarhije, no nastavlja i dalje s optužbama protiv Karamarka. Medijsko plakanje bivšu predsjednicu gura sve niže, pogotovu kada izlazi i informacija da razmišlja o diplomaciji. To su u HDZ-u odmah preveli kao pokušaj suradnje s političkim protivnicima jer mjesta u diplomaciji daju – SDP i predsjednik RH Ivo Josipović.

U međuvremenu vodstvo HDZ-a otkriva koliko je nepovoljan ugovor koji je sastavljen s odvjetnicima koji zastupaju HDZ zbog optužbi u aferi Fimi media. Ugovor, mimo svih razumnih tarifa, odvjetnicima u 2 godine donosi 6 mil. kn (250.000 mjesečno s PDV-om), što novo vodstvo ne želi i nema novaca plaćati. Ugovor je potpisala – J. Kosor. Izvori u vrhu HDZ-a kažu da stranka razmišlja o podnošenju kaznene prijave "zbog štetnog ugovora". J. Kosor tijekom svoje dvije i pol godine vođenja stranke išla je, pokazalo se, iz pogreške u pogrešku.

Ključne riječi

Komentara 45

TO
Toni50
10:01 15.06.2012.

Kolikun korist je napravila hrvatima ne sebi u kunama molim ne sa + ili - da vidimo broj cifru u kunama korist ???

LI
linalena
09:15 15.06.2012.

Pametna osoba zna kad je vrijeme za šutnju.

LA
Lavica7
20:47 16.06.2012.

Adekvatniji bi bio naslov : "Svi propusti koji su upropastili Hrvatsku".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije