Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENTIVA U SUZBIJANJU EPIDEMIJE

Svi korisnici staračkih domova morat će se obvezno cijepiti protiv gripe

Dubioza Kolektiv posjetila starački dom na Medveščaku
Foto: Josip Regović/PIXSELL
04.09.2020.
u 19:59

Uz cijepljenje starijih osoba i zaposlenika socijalnih ustanova predviđeno je i cijepljenje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom unutar sustava.

Svi korisnici i zaposlenici ustanova u socijalnoj skrbi cijepit će se protiv gripe, u domovima će se provoditi "blic testiranja" na COVID-19, ali i pokrenuti mobilni timovi inspekcija kako javnih tako i privatnih domova - dio je mjera za zaštitu ustanova unutar sustava socijalne skrbi ponajprije domova za starije osobe.

Mjere su prijedlog Povjerenstva za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina koje je osnovalo Ministarstvo rada, socijalne politike, mirovinskoga sustava i obitelji, a čiji je koordinator prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić. Ovo su prve mjere za zaštitu starije populacije od korone, a Povjerenstvo će s njima ići prema Stožeru kojem će, kako doznajemo, predlagati i druge izmjene već donesenih uputa koje se odnose na ovu populaciju.

- Jedna od prvih preporuka Povjerenstva je cijepljenje za sve korisnike sustava socijalne skrbi i zaposlenike ustanova na teret HZZO-a, kako bi ih zaštitili od komplikacija koje gripa može izazvati u slučaju da se njome zarazi osoba koja je zaražena i koronavirusom. Zato je naša poruka svima koji mogu da se cijepe - poručio je dr. Kolarić.

Uz cijepljenje starijih osoba i zaposlenika socijalnih ustanova predviđeno je i cijepljenje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom unutar sustava.

 

Komentara 3

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
23:27 04.09.2020.

zašto bi se netko trebao obavezno cijepiti, ako je taj koji se dobrovoljno cijepi u svakoj slučaju već zaštićen...ili cjepiva funkcioniraju samo ako su obavezna??? koga vi farbate više!

NI
nina7x
21:18 04.09.2020.

Uz putovnicu uvodi se i "digital immunity proof", Irska je već započela sa kampanjom, utipkati na you tubu - Its just an App Bro!

DU
Deleted user
20:03 04.09.2020.

Aha..... Obavezno!??!?!?! Znači počinje organizirana eliminacija staraca a kriva bu opet korona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije