Povratak na članak

Svi granični sporovi: Tuđe ne želimo, a svoj teritorij ne damo

Složni: Čini se da će i oporba
i vladajući tražiti prekid arbitraže o Piranskom zaljevu
Objava 27. srpnja 2015. 8134 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 47
 • mikrogrizzly:

  Vučić je po sistemu "vratim uslugu" (zbog otkazivanja mimohoda) startao na RH - iako je katastar, koji nikako ne odgovara Srbiji, posve validan kriterij. Po njemu su razgraničile Češka i Slovačka, doduše daje cik-cak i životno nelogičnu granicu (kuća u ... prikaži još! jednoj državi, štala u drugoj itd.) - ali nitko ne može imati ništa protiv takvog povlačenja granične crte. Naravno da bi oni po sredini Dunava ili tzv. plovni put jer im to nosi najviše zemljišta. Ali to je stvar suda, ako se krene na ICJ u Den Haagu - koji kriterij će izabrati i kako ga primijeniti. Iz istog razloga Slovenija nikako ne bi na sud, primjerice njima katastar donese Jorasovu kuću (par sto m južno od Sv. Odorika) - ali im odnese vrlo velike površine duž drugih spornih segmenata granice, tamo oko Hotize je hrv. katastar "winner". Zato bi oni da se malo aplicira jedan, malo drugi kriterij - po sistemu što paše SLO na datom km granične crte i sumarno da se linearno izvrši nategnuće Hrvatske. Prirodna granica tamo pak znači staro korito Dragonje, to im pak odnese aerodrom Portorož u hrv. ruke.

  1 12:38 27. 7. 2015.
 • spica:

  treba tim srbima pokazat zube dat im do znanja da smo htjeli po njihovoj zelji to da rijesimo a posto su varali nema vise zelja nismo mi zlatna ribica.do sad smo morali sutit zbog ulaska u EU

  13:03 27. 7. 2015.
 • purger58:

  Jure 11,jucer dok sam ti sevio zenu.rekla mi je da si peder.

  1 16:42 27. 7. 2015.
 • Avatar Matervamcrvenu
  Matervamcrvenu:

  slovenci slizali ste se sa Rusima ,to vam Ameri neće oprostiti ,eto od kud su došli transkripti.Napravili ste grešku u koracima ,sad kusajte ono što ste zasmradili.

  17:37 27. 7. 2015.
 • Avatar Nevini Branimir
  Nevini Branimir:

  Koliko razmem arbitražni ugovor to je međunarodni ugovor iznad nacionalnih zakona i ne predviđa izlazak jedne od strana a ako do toda dojde može se arbitraža spokojno nastaviti, arbitražni sud donosi presudu i ona postaje međunarodna obaveza nezavisno od toga ... prikaži još! šta koja strana sanja i kakve balkanske bajke ganja......

  1 00:50 28. 7. 2015.
 • Nenadjebivi:

  Granični problemi zapravo ne postoje , postoji samo posezanje susjednih država za hrvatskim teritorijem , naime točno se zna u metar koji teritorij katastarski je pripadao hrvatskim opčinama , pa recimo samo ime Šarengradska i Vukovarska ada govori da one ... prikaži još!ne pripadaju Vukovaru i Šarengradu tj.Hrvatskoj . Što se tiće razgraničenja na moru , istina je da ono nije bilo točno definirano jer nije bilo potrebe za tim jer je bila jedna država te je bila jasno definirana morska granica prema Italiji i Albaniji a ne između samih republika ali s obzirom na kopneni teritorij bivših republika koji je bio jasno definiran točno se zna što kome pripada od mora , između dviju obala recimo hrvatske i crnogorske na ulazu u Bokokotorski zaljev zna se gdje ide crta sredine te dalje prema pučini na 12 nm od svake kopnene točke je unutarnje ter.more Hrvatske a isto vrijedi i za Savudrijsku valu , kod Neuma su neznalice s naše strane ustupili dio teritorija BIH iako jeste nelogično da vrh poluotoka Kleka pripada Hrvatskoj kao i te dvi hridi koji su bliže Kleku nego hrv.strani na Pelješcu ali su upravo takav teritorij stari Dubrovčani ustupili Turcima i takva je granica bila 300 godina , pa kad su oni što su crtali avnojevske granice odlučili potvrditi te povjesne granice onda ih se mora držati , uostalom nelogično je da Neum koji je hrvatski gradić uopce pripada Bosni i tako se sječe hrv teritorij ali eto sad šta je tu je.

  1 15:40 27. 7. 2015.
 • anticenzura:

  Ovo je kao u Tita, parole tudje necemo svoje ne damo.

  1 12:30 27. 7. 2015.
 • Avatar Abcda
  Abcda:

  Kad ciste snijeg ispred svojih kuca , mole se Slovenci da ga ne bacaju po susjednim drzavama . Salu na stranu , imam puno prijatelja Slovenaca i znam da vole Hrvatsku , nase more , vino i hranu , a ... prikaži još! posebno muziku. Gdje sam god u SLO , iz zvucnika drezde Oliver , Tereza ili Miso Kovac. Dezela ima svoje politicare , isto kao i mi ....

  1 13:18 27. 7. 2015.
 • @bserver:

  Ovdje se ponovo dokazuje činjenica o nepobjedivosti ljudske gluposti! Ni u jednoj, nama susjednoj državi, nije ego toliko odlučivao o nacionalnim interesima! U RH, Račan ili bilo tko, potpiše dokument od nacionalnog značaja, koji ima dalekosežne nepovoljne posljedica! A da ... prikaži još! uopće ne konzultira resorne stručnjake!? Koji su cijeli radni vijek podredili edukaciji! Njih se tjera u ilegalu a nacionalne odluke donose laici! Vjerojatno nakon ćevapa i nekoliko gemišta? Ego sve veći a država sve manja!? U cilju 'dobrosusjedskih odnosa'!? Mo'š mislit!

  14:08 27. 7. 2015.
 • Bane:

  samo jedan problem,to isto misle i kazu i ostale zemlje,svi oni kazu svoje nedamo

  19:29 27. 7. 2015.
 • Don-Dom:

  Jadni Slovenčići se stisli... Nemaju nas više sa nečim ucjenivati... Frka ih je uhvatila, sve im se urušava što su god pokušali izvesti. Prljavi igraju prljavo, kao i uvijek. Riješiti ćemo to u našu korist kao i slučaj sa Ljubljanskom ... prikaži još! bankicom. Isto tako spor sa BiH i pelješki most. Ne može nama nitko uvjetovati kako i kada ćemo svoje dijelove teritorija povezivati.

  1 12:38 27. 7. 2015.
 • Pave42:

  Kekeci,vas oduvik boli jer mi imamo Jadransko more,otoke i beskrajnu obalu,a vi lokvu za točanje nogu :)!

  1 14:18 27. 7. 2015.
 • Jednakost:

  Ovaj me prvi podsjeti na nesto, a nikako da se sjetim na sto?

  12:45 27. 7. 2015.
 • markezic.joso:

  Neka se postavi pitanje Sv. Gere, to je naš teritorij jedino ako sve aktivnosti na Sv. Geri kontroliraju pripadnici NATO-a

  1 13:13 27. 7. 2015.
 • Avatar Abcda
  Abcda:

  Medjusobno , mi Hrvati smo nikakav narod , samo gledamo kako cemo jedan drugoga prevariti . Ali , ali kad nam netko prijeti izvana , nema sloznijeg naroda. Remember 1991 . Da sam ja u vladi , svako malo bih ... prikaži još! pitao i platio , Srbe , Slovence , Bosance, Madjare da nam kao prijete napadom ili integritetom teritorija .

  1 13:14 27. 7. 2015.
 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  ako je rekao da bi rešavao problem onda možda i bi a ako bi ga riješavao onda je figa u džepu

  14:52 27. 7. 2015.
 • hrvatska91:

  Kad već ne može "bratska" Srbija (za koju imamo puno više razloga za ujedinjavanje; npr. nedavni krvavi rat), može "alpska" Srbija. Ajd'dobro..i to je neki početak... :)

  14:52 27. 7. 2015.
 • Boras:

  Sad ovaj naslov "tudje ne zelimo svoje ne damo" ne znma na koga se odnosi,,,na politicare ili narod........Koliko vidim iz teksta Tudjman je poklanjo za svoje vrijeme,,,pa Racan za svoje,,pa opet HDZ za svoje vrijeme,,,,,pa mi nikako ne ide ovaj ... prikaži još! naslov ako se misli na politicare....I Tudjmana i Racana je trebalo odmah poslije potpisa za onu stvar objesit u sred Zagreba,,i onda sve one poslije njih koji su poklanjali zemlju............A da nije vrijeme izbora,,,ovo uopce ne bi bila udarna tema medju politicarima.......

  13:04 27. 7. 2015.
 • .zeitgeist.:

  Neka me netko ispravi ako griješim, ali nije li prije 20 godina Hrvatska već izgubila jedan međunarodni spor pred sudom u Strasbouru i time su Mokrice postale sastavni dio Slovenije?

  12:57 27. 7. 2015.
 • Deleted user:

  Ima još jedan problem, Srbija je rješila da od Italije kupi Dalmaciju:))

  1 12:47 27. 7. 2015.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.