Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje života
Povratak na članak

Svi bi trebali proći tečaj prve pomoći

Kod nas masovnije edukacije, odnosno nekog sustavnog i dostupnog načina kako što veći broj ljudi naučiti reanimirati - nema!

Komentari 3

TT
TTjac
19:16 27.08.2018.

Prije 30 godina u osnovnjaku smo imali prvu pomoć. Čak je postojalo gradsko i republičko natjecanje u pružanju prve pomoći. Kasnije je kradezeovska gamad to sve ispljuvala i proglasila nepotrebnom komunističkom glupošću, jer oni će organizirati toliko bogatu državu koja će bez problema moći platiti stručne osobe. Danas naše dtuštvo ima još manje novaca nego onda i opet se vraćamo na staro, dok retardirani ministar sve predstavlja kao svoju genijalnu ideju. Pre, pre jadno.

VL
BL
bljak007
18:33 27.08.2018.

LIJEPO ALI JAKO OPASNO, nestručno pružena prva pomoć od laika, može ugroziti život unesrećenog, i onda laik krivično odgovara za nestručno pruženu pomoć i ugrožavanje života unesrećenog.

VL
NA
Napalm
19:04 27.08.2018.

Mi smo nekad u školi imali prvu pomoć i domaćinstvo te smo mogli nekome pomoći dok ne dođe hitna i tako mu spasiti život.Danas moj klinac u školi ima vjeronauk, pa će stradalom eventualno moći dati posljednju pomast.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.