Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTENA BEBA

Svi bi htjeli malenu Zvjezdanu: 'Svake dvije minute netko zove'

ivica mihaljčuk,napuštena beba (1)
Davor Javorović/PIXSELL
10.07.2013.
u 15:36

Ovakav slučaj socijalni radnici na ovom području nisu zabilježili posljednjih 30 godina

Užarile su se telefonske žice osječkog Centra za socijalnu skrb. Zovu svi koji bi se ubuduće brinuli o malenoj Zvjezdani, rođenoj osam tjedana prije termina i ostavljenoj samo sat vremena nakon dolaska na svijet u platnenom zamrljanom \"cekeru\" na hladnom podu ulaza u Dom zdravlja u naselju Jug 2.

- Svake dvije minute netko zove. Interes je jako velik. Raspituju se oni upisani u Registar posvojitelja kojih je oko 700, ali i oni koji nisu u njemu. Samo danas primila sam preko 30 poziva, a i dan ranije bilo ih je najmanje toliko - kaže Zorica Wild, voditeljica Odjela obiteljskopravne zaštite u Centru za socijalnu skrb Osijek. Slučaj koji je u utorak ujutro šokirao Osječane, a malenu curicu doveo u središte pažnje, socijalni radnici na ovom području nisu zabilježili posljednjih 30 godina.

U ruke privremenih udomitelja

- Događalo se da majka rodi dijete i ostavi ga u bolnici, ali ovakvog slučaja se ne sjećam. Prije više od 30 godina znalo se dogoditi da dijete ostave ispred doma za djecu - kaže.

Kada završi liječenje male Zvjezdane, koja je nakon pronalaska kolima hitne pomoći prevezena na Odjel za intenzivno liječenje novorođenčadi Kliničkog bolničkog centra Osijek, trebala bi u ruke privremenih udomitelja koji će joj ishoditi potrebne osobne dokumente. Novih informacija o stanju nedonoščeta smještenog u inkubator, kako su potvrdili u KBC-u, nema.

- Uhvatit ćemo plišanog medu pod ruku, pa zajedno sa susjedom otići vidjeti curicu koju smo pronašli - iskreno će Davor Vuković koji je zajedno sa svojom suprugom i prvim susjedom Ivicom Mihaljčukom pronašao dijete. Smatra da nije učinio ništa posebno.

Mutan ženski lik

- I moja kćer bi ju voljela vidjeti, poželjela je čak da joj bude i krštena kuma - nastavio je te ponovio kako je prva medicinska sestra u Dom zdravlja ušla oko 6.15 sati i tada pred ulazom nije bilo ničega.

- Dakle, između 6.15 i 6.25 sati dijete je moglo biti ostavljeno. Tamo imaju i neke nadzorne kamere koje su to mogle zabilježiti. Kako se priča, na njima se vidi neki ženski lik, ali je slika mutna - zaključuje.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi uputili su samo apel da se \"u najbližu policijsku postaju ili policijsku upravu ili na broj telefona 192 jave svjedoci očevici s korisnim informacijama\" kako bi se utvrdio identitet osobe koja je ostavila novorođenče.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije