Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Sveučilišnu bolnicu smo plaćali deset godina, a 25 zaboravljali

Deset su godina građani tako izdvajali preživljavajući inflacije, sumnjiva govorkanja kako se projekt nove bolnice povećao i neugodna politička iskrenja u državi.

Komentari 3

TO
tolitol
19:29 17.07.2017.

Za informaciju, priča oko ovog projekta nije se zaustavila 1992. jer je bolnica trebala biti završena još 1990. odnosno u bivšem sustavu, a do te 1990. su radovi toliko kasnili da bolnica još tada nije bila ni upola dovršena. AA i to kako se gradilo bilo je na granici skandala jer su gotovo sva utrošena sredstva potjecala iz doprinosa građana, a to je bilo posve suprotno izvornom planu. Do dana današnjeg ostalo je neodgovoreno pitanje što je bilo s ostalim predviđenim sredstvima, prvenstveno onima tadašnje Republike i kakvu je (nečasnu) ulogu u tome svemu imao bivši SKH. A da ne govorim o tome da se nije znalo hoće li to biti klinička bolnica ili će biti sveučilišna bolnica. Natječajna dokumentacija je bilo jedno, odabrani projekt nešto sasvim drugo. Ukratko, projekt je bio i ostao slika i prilika nereda iz bivšeg sustava kojeg se ni do dana današnjeg nismo uspjeli riješiti. A kako i bismo kad smo iz tog razdoblja naslijedili ljude.

VL
PP
Poznavatelj Prilika
00:09 12.10.2019.

1992. zadnje uplate samodoprinosa? RATNO PROFITERSTVo - NEMA ZASTARE ZA ISTRAGU GDJE JE NOVAC! NOVINARI PITAJTE POLICIJU ZAŠTO NEMA ISTRAGE!!!! Onda je nestanak novca direktno vezan za ratno profiterstvo jer se ne zna gdje je novac a potencijalno je ukraden jer su potvrđenim presudama u to vrijeme mnogi "kraduckali". Dakle ovdje treba pokrenuti prijavu protiv NN zbog ratnog profiterstva i odgovorne koji su tada "prikupljali" novac pitati gdje je taj novac završio. Dakle 1992. je postojao neki račun na koji je novac sjedao a netko je taj novac nenamjenski trošio. Eto jedna stvar za koju možemo biti zahvalni što je bio rat. Ovako slučaj nikad neće u zastaru jer je 1992. bilo ratno stanje a novac se prikupljao i trošio. Dakle kazneno djelo je nesumljivo počinjeno u ratno vrijeme i definitivno ispunjava uvjete članaka zakona o ratnom profiterstvu!

VL
GV
golub Vaso
19:06 17.07.2017.

u mraku smo gradili u blagostanju nam ne treba bolnica

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.